28 Mart 2024

Öğrenciler elbiselerini çamaşır kafede yıkıyor

0

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDA HİZMET VEREN ÇAMAŞIR KAFE, YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA DA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HİZMETİNDE. (KORAY ÜNLÜ/MERSİN-İHA) Mersin Büyükşehir Belediyesince hizmete sokulan çamaşır kafe, yeni eğitim öğretim yılında da üniversite öğrencilerinin hizmetinde.

Mersin Büyükşehir Belediyesince hizmete sokulan çamaşır kafe, yeni eğitim öğretim yılında da üniversite öğrencilerinin hizmetinde.
Hafta içi sabah 08.00 akşam 17.00, cumartesi günü ise 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet sunan çamaşır kafeler, ferah ortamı ile wi-fi, ücretsiz çay ikramı ve mini kütüphane hizmeti de veriyor. Piyasada 80 ile 120 lira aralığında yıkanan çamaşırlar, çamaşır kafede ücretsiz bir şekilde yıkanıp kurutuluyor. Çamaşır deterjanı için de herhangi bir ücret ödemeyen öğrenciler, yıkanan ve kurutulan kıyafetlerini ütüleme imkanına da sahip. Okul ve yurda yakın lokasyonuyla ulaşım sorunu da yaşatmayan Çamaşır Kafe, öğrencilerin bütçelerinde ve zamanlarında büyük tasarruf sağlıyor.
Çamaşır kafe uygulamasından öğrencilerin büyük memnuniyet duyduklarını ve bu uygulamanın bütçelerine önemli ölçüde katkı sağladığını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Suzan Dönmezler, “Öğrencilerimiz kitap okuyup, kahvelerini ve çaylarını içtikleri sıcak bir ev ortamında, çamaşırlarını da yıkıyorlar. Bu hizmetten; öğrenci belgeleri ile müracaat edip, kayıtları yapıldıktan sonra haftada 3 kez yararlanabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
Öğrenci Ayşenur Kurtoğlu, çamaşır kafeyi 2 yıldır kullandığını ve gayet de memnun olduğunu belirterek, “Ben yurtta kalıyorum ve yurtta çok fazla sıra oluyor. Bir de haftanın bir günü sıra alma günümüz var. O gün de müsait olamayabiliyoruz. O yüzden düzenli olarak buraya arkadaşımla çamaşırlarımızı getiriyor ve yıkatıyoruz. Çamaşırımız yıkanırken, aynı zamanda kitaplarımızı getiriyor ve ders çalışıyoruz” diye konuştu.
Hizmeti, arkadaşları aracılığıyla yeni duyduğunu ve okul açıldığından beri çamaşır kafeyi kullandığını ifade eden öğrenci Yağmur Karakoç ise “Çok memnunum. Çalışanlar bir abi, abla, kardeş gibi davranıyorlar bize. Kitap okuyabiliyorum burada, satranç oynayabiliyorum. Makineler çok iyi. Kurutma makinesi ve ütümüz de var. Ben çok pahalı olduğu için ütü alamadım. Burada istediğim kadar ütü yapabiliyorum” dedi.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir