19 Nisan 2024

Mola evinde veliler de okuma-yazma öğreniyor

0

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ MOLA EVİNDEN FAYDALANAN ENGELLİ BİREYLERİN VELİLERİ İÇİN, OKUMA-YAZMA GELİŞTİRME KURSU BAŞLADI. OKUMA-YAZMAYI ÖĞRENMİŞ, ANCAK SONRASINDA BU EĞİTİMİNİ İLERLETEMEMİŞ VELİLER İÇİN BAŞLATILAN KURSTA KURSİYERLERE HEM OKUMA-YAZMA BİLGİSİ YENİDEN HATIRLATILIYOR HEM DE MATEMATİKSEL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ SAĞLANIYOR. (KORAY ÜNLÜ/MERSİN-İHA) Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi mola evinden faydalanan engelli bireylerin velileri için, okuma-yazma geliştirme kursu başladı. Okuma-yazmayı öğrenmiş, ancak sonrasında bu eğitimini ilerletememiş veliler için başlatılan kursta kursiyerlere hem okuma-yazma bilgisi yeniden hatırlatılıyor hem de matematiksel becerilerinin geliştirilmesi sağlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi mola evinden faydalanan engelli bireylerin velileri için, okuma-yazma geliştirme kursu başladı. Okuma-yazmayı öğrenmiş, ancak sonrasında bu eğitimini ilerletememiş veliler için başlatılan kursta kursiyerlere hem okuma-yazma bilgisi yeniden hatırlatılıyor hem de matematiksel becerilerinin geliştirilmesi sağlanıyor.
Çalışma hakkında bilgi veren mola evi özel eğitim öğretmenlerinden Fatma Esra Özdal, söz konusu kursa ilişkin talebin velilerden geldiğini ve kurum olarak yapılan değerlendirme neticesinde de eğitimlere başladıklarını söyledi. Aileleri daha çok tanımanın, engelli bireylere verilen hizmeti daha da kaliteli hale getirdiğini dile getiren Özdal, “Şu an okuma-yazmayı bilen, ama heceleyerek okuyan, anlamlandıramayan, okuduğunu anlayamayan velilerle başladık. Matematiksel becerilerde oldukça zayıflardı. Şu an 3. haftada olmamıza rağmen, akademik yönden ilerleme sağlamış durumdayız. Daha sonrasında onları günlük hayatla ilişkilendireceğiz” dedi.
Engelli çocuğuna daha fazla yardımcı olabilmek adına kursa katıldığını belirten Fadile Kendir isimli vatandaş ise okuma-yazmayı bildiğini, ancak kendini daha fazla geliştirmek istediğini söyledi. Kendir, “Ben, engelli çocuğuma faydalı olmak için tekrar okula başladım. 3 haftadır okumamızda, yazmamızda, matematikte bayağı bir gelişmemiz var. Bize daha çok, psikolojik destek de veriyorlar aslında. Konuşuyoruz, sohbet ediyoruz, evdeki sıkıntılarımızı gelip anlatıyoruz” diye konuştu.
Kendisinin 10 yaşına kadar kimliğinin olmadığını ve kimliği çıkarıldıktan sonra da okula gitmeye utandığını söyleyen Maşallah Alp ise “Daha sonra kendi imkanımla harfleri öğrendim, ama birleştiremiyordum. Oğlum Yusuf Alp, mola evine geliyordu. ‘Kursumuz var. Okumanı geliştirmek istersen sen de gelebilirsin’ dediler. Geldim ve okumamı geliştiriyoruz. Oğlum daha okumaya geçemedi. Şimdi beraber ders çalışıyoruz. Onun bildiğini ben bilmiyorum, benim bildiğimi o bilmiyor, birbirimize destek oluyoruz. Şimdi kendimi daha güçlü hissediyor ve kendime daha çok güveniyorum” ifadelerini kullandı.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir