28 Mart 2024

‘Adana’da Ana Konteyner Limanı ile ilgili ÇED toplantısı yapılırken neden sustu..?’ ‘AYHAN KIZILTAN ÇELİŞKİLER İÇİNDE!’

0

Ayhan Kızıltan’ın çelişkiler içinde olduğunu vurgulayan Orhan Kemal Yüksel, “Kaldı ki Ana Konteyner Limanı’nın Adana Yumurtalık Gölova mevkisine planlanması da bu durumu kanıtlar niteliktedir.” dedi.

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Katip Üyesi Orhan Kemal Yüksel, MTSO Yönetim Kurul Başkanı Ayhan Kızıltan’ın Ana Konteyner Limanı’nın kaybedilmesiyle ilgili olarak önce sessiz kalmasına, yapması gerekenleri yapmamasına ve sonrasında ise sahip çıkmasına(!) büyük tepki gösterdi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın son meclis toplantısında Ana Konteyner Limanı Projesi’nin yerel yönetimlerle iktidarın farklı partilerden olması sebebiyle başka kente kaydığına dair konuşma yapan Ayhan Kızıltan’ın çelişkiler içinde olduğunu vurgulayan Yüksel, “Kaldı ki Ana Konteyner Limanı’nın Adana Yumurtalık Gölova mevkisine planlanması da bu durumu kanıtlar niteliktedir. Çünkü Adana Büyükşehir Belediyesi de iktidar partisi değildir. Kalkınma planlarında 3 yeni liman projesi aynı anda planlanmıştır. İzmir Çandarlı Limanı, Zonguldak Filyos Limanı ve Mersin Ana Konteyner Limanı birlikte planlanmıştır.” dedi.
“MTSO seçimleri öncesinde rol kapma yarışına girdiler..!”
Bunlardan Filyos ve Çandarlı Limanı’nın tamamlanmış olduğunu ve yöre halkının bunun nimetlerinden istifade ettiği bilgisini veren Yüksel, “Mersin’de MTSO ve dinamikleri, STK’ları şuan hayal peşinde koşuyor. MTSO seçimleri öncesinde adeta rol kapma yarışına girdiler. Mersin gündemi Ana Konteyner Limanı ile çalkalanırken, MTSO Başkanlığı makam odasında Tivorlu İsmail diye bir sosyal medya fenomeni Ayhan Beyin moralini düzeltmek için oynuyor, atlıyor, zıplıyordu!
Kızıltan, Adana’da Ana Konteyner Limanı ile ilgili yapılan ÇED toplantısı öncesinde Mersinlileri bilgilendirip ayağa kaldırması ve lobi faaliyetleri kapsamında topluca Ankara’ya gidilmesi yerine nedense susmayı, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmamayı tercih etti. Daha sonra Mersin Deniz Ticaret Odası’ndan bir kişinin bir panelde yaptığı açıklama sonrasında, Mersin’in Ana Konteyner Limanı’nı kaybettiği şeklinde haberi oldu. Şimdi ise Kızıltan Mersin için hayati ve çok önemli bu dev projenin kaybedilmesinde hiç bir suçu ve sorumluğu yokmuş gibi, ‘Topluca Ankara’ya gidelim’ diyebiliyor. Bu gelişmeler yaşanırken Ayhan Kızıltan daha önce nerede idi? Hangi küçük hesapla bu gelişmeler yaşanırken susmayı ve sahiplenmemeyi tercih etti? Artık Ankaralı Turgut’u ve Ankaralı Namık’ı mezarları başında ziyaret edip dua ederlerse daha etkili olur. Zira bu ziyaretler boştur ve bu çocuk ölü doğar.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir