28 Mart 2024

‘Yurt izinlerinin 75 günden 30 güne düşürülmesinin gerekçeleri nelerdir?’

0
HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin yıllık yurt izinlerinin 75 günden 30 güne düşürülmesini TBMM gündemine taşıdı.
HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması için soru önergesi verdi.
Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi:
“Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kalan üniversite öğrencilerinin yıllık yurt izinleri 75 günden 30 güne düşürülmüştür. Ancak Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü öğrencilerin yıllık izinlerinin düşürülmesine ilişkin herhangi bir açıklama yapmamıştır. Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün aldığı karar açık şekilde öğrencilerin sosyal yaşamlarını ihlal eden karardır. Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrencilerin yurt izinlerini önceki izin hakkı olan 75 gün olarak tekrardan revize etmelidir.”
Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:
1) Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün öğrencilerin yurt izinlerini 75 günden 30 güne düşürmesinin gerekçeleri nelerdir?
2) Bakanlığınız tarafından Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün öğrencilerin yurt izinlerini tekrardan 75 gün olarak revize edilmesi konusunda herhangi bir girişimi olacak mıdır?
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir