19 Nisan 2024

Mersin’de acentalarla buluşan TÜRSAB Başkan Adayı Tamer Çiçek: ‘Seyahat acentaları sahipsiz kalmayacak’

0
ARZU ÖZER
Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi lideri ve TÜRSAB Başkan Adayı Tamer Çiçek, özellikle pandemi döneminde acentaların çok sıkıntı çektiğini ve zor durumda bırakıldığını belirterek “Acentaların sahipsiz kaldığı dönem bitecek.” dedi.
Yeni Nesil TÜRSAB Hareketi lideri olarak TÜRSAB’ın 25’inci Genel Kurulu’nda başkanlığa adaylığını açıklayan Dr. Tamer Çiçek, yurdun dört bir yanındaki acentaları ziyaret etmeye devam ediyor. Her gün bir başka şehirde seyahat acentaları ile biraraya gelerek onlara seslenen Çiçek, mevcut başkan Firuz Bağlıkaya’nın son seçimlerde “artık seyahat acentası açılmayacak” demesine rağmen sözünde durmayıp kendi döneminde 5 bin yeni acentanın açılmasına göz yumduğunu söyledi.
Ayrıca pandemi döneminde zaten sıkıntı içinde olan acentalardan bir dönem hariç aidat almaya devam ettiğini ve sorunları ile yeteri kadar ilgilenmediğini belirten Çiçek, “Acentaların sahipsiz kaldığı dönem bitecek.
Bağlıkaya koltuğa oturduktan sonra verdiği vaatleri unutup acenteleri yalnız bıraktı. Sayın Başkan aidatları düşürecekti, ne oldu? Konuyu unuttu. Aidatları düşürmek için tek bir proje yapmadı. İki dönemdir TÜRSAB başkanı. Hiçbir şey yapamayınca suçlu arayışı içine girdi. Başarısızlıklarını başkalarına yükleyerek hep bahane buluyor.” dedi.
“Neden üçüncü dönem için aday oluyor?”
Bağlıkaya’nın son genel kurulda iki dönemden fazla başkan olmayacağını ve gençlerin önünü açarak zinde bir sektör örgütü oluşturacaklarını söylediğin hatırlatan Çiçek, “Hatta başkanlık sürecinin en çok 2 dönem olması ile ilgili yasalaştırma sürecini başlatacakları vaadi bile vardı. Peki şimdi neden üçüncü dönem için adaylığa soyundu? Başladığı ve yarım kalmış bir projesi mi var? Neyi tamamlayacak? Beş yıldır yapamadıkları şimdi mi aklına geldi?  Acentatalara fayda sağlamadığı gibi zararı bile oldu ! Sayın Bağlıkaya, devlet tarafından TÜRSAB’a sağlanan önemli gelir kaynağı olan vizelerin elimizden kaçmasına yol açtı. Vizeler TÜRSAB’a her yıl en az 10 milyon dolar gelir sağlıyordu ve TÜRSAB için büyük kazançlarından biriydi. Bu önemli kaynağın yanlış uygulamalarla TÜRSAB’ın elinden alınmasına sebep oldu.” şeklinde konuştu.
“TÜRSAB Başkanı Bakanlıklarla olan ilişkilerini yönetmeyi bilmeli”
TÜRSAB’ın genç, dinamik, liyakat sahibi ve yeni teknolojilere uyumlu, dünyadaki yenilikleri acentelere sunabilecek bir yönetim tarafından beklenen seviyeye çıkabileceğini belirten Çiçek, “TÜRSAB bir STK’dır ve bir aracı kurumdur, temsilcidir. Hükümetle ve diğer paydaş kurumlar ile bir köprü vazifesi görmek zorundadır. TÜRSAB yasa yapıcı değildir. Ancak TÜRSAB yasa yapımında etkili ve önemli rol oynayabilir. Bunun için doğru kişilerle doğru ilişkiler kurmalı ve sorumluluklarının bilincinde olmalıdır. Bağlı olduğu Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 4 yıldır bir toplantı bile yapmadan işlerini yürütmeye çalışan TÜRSAB Başkanı başarısız olmaya mahkumdur. Böyle davranan TÜRSAB Başkanı ne yasa çıkartabilir ne de sorunları çözebilir. Günü geçiştirmekten başka bir şey yapamaz; basiretsizliklerinin nedeni olarak Bakanla kuramadığı iletişimi bahane edip sayısı 12 bine ulaşan seyahat acentelerinin itibarını ayaklar altına almaya hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir