29 Mart 2024

Kurs merkezlerinin sayısı artıyor

0

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİM DESTEK VERDİĞİ EN ÖNEMLİ HİZMETLERİNDEN BİRİ OLAN EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ DESTEKLEME KURS MERKEZLERİNİN SAYISINI ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR. (İHA/MERSİN-İHA) Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim destek verdiği en önemli hizmetlerinden biri olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinin sayısını artırmaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim destek verdiği en önemli hizmetlerinden biri olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinin sayısını artırmaya devam ediyor.
Bu çerçevede, dezavantajlı bölgelerde yer alan ve maddi durumu yetersiz olan ailelerin en büyük destekçisi olan Büyükşehir Kurs Merkezlerinin yeni şubesi, Akdeniz ilçesi Özgürlük Mahallesi’nde açıldı. Öğrencileri Liselere Geçiş Sınavı’na hazırlayacak olan kurs merkezi, 1’i fiziksel engeli bulunan öğrencilere hizmet vermeye yönelik olacak şekilde 7 sınıftan oluşuyor. Akdeniz ilçesinin pek çok mahallesinden öğrencisi olan 3 katlı Kurs Merkezi, Özgürlük Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’nda yer alıyor.
Öğrencilerin tüm ihtiyaçları merkez tarafından karşılanıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğünde görev yapan Mevlüde Zengin, merkez hakkında bilgi vererek, “LGS kurs merkezlerimizden 11.’si olan Özgürlük Şubesini, Akdeniz ilçesinde açmış bulunmaktayız. Bir tanesi fiziksel engellilere uygun olmak üzere 7 sınıflı 3 katlı eğitim kursumuzda, LGS sınavına hazırlanan öğrencilerimize hizmet vermekteyiz. 8. sınıf öğrencilerimize ücretsiz deneme sınavı ve ücretsiz kaynak kitap desteği de sunuyoruz. Bunun haricinde öğrencilerimiz kursumuza okuldan önce veya sonra geldikleri için, karınlarını doyurma fırsatı bulamıyorlar. Bunu çözmek adına da her gün öğrencilerimize bir öğün ücretsiz yemek desteği vermekteyiz” dedi.
Öğrencilerin merkezi çok sevdiğini dile getiren Zengin, “Buraya çok heyecanlı başladılar, çok severek ve isteyerek geliyorlar. Onlar için çok büyük bir avantaj olduğunu dile getiriyorlar ve burada çok mutlular. Çok akıllılar, hepsini çok seviyoruz. Öğretmenlerimizle birlikte, elimizden gelen desteği onlara vermeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir