19 Nisan 2024
*Pek fazla bildiğim bir konu değil ama olanları gazetelerden okudukça, televizyonlardan dinledikçe edindiklerim hakkında fikrimi yazacağım.
*Rusya, etrafının NATO ülkeleri tarafından çevrileceğinden duyduğu endişeyi öne sürerek Ukrayna’ya savaş açmış ve hala devam etmektedir.
*Yunanistan’ın ABD’nin desteğiyle çevremizdeki faaliyetlerini görünce aklıma, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açma gerekçesi geldi.
*ABD’de Yunanistan’a destek veriyor, ülkemizin batısını kordon altına almasına yardım ediyor.
*Yunanistan bütün anlaşmalarla bize ait olan 18 adayı işgal etmiş durumda! Egedeki bütün adaları da silahlandırmaya devam ediyor!
*Daha dün Yunanistan ABD’nin hibe ettiği askeri araçlarla, Midilli ve Sisam adalarına silahlar taşıdı ve bu taşımayı sihalarımız görüntüledi.
*Lozan anlaşmasına göre silahlardan arındırılmış bölge olması gereken EGE adalarına, silah ve mühimmat yığınağı yapmaya devam ediyor!
*Silahlanmayı inkar etmeyen Yunanistan Türkiye’den tehdit gördüğü için silahlanma yaptığını iddia ediyor. Doğal olarak iki ülke arasında gerginlik olmaktadır.
*Bu gerginlik sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Biz dünyada savaşları, krizleri, gerilimleri sonlandırmak için samimi gayret sarf ederken, komşumuz Yunanistan’ın her tarafı tahrik ve provakasyonkokan politikalarını ibretle takip ediyoruz. Yunanistan ne siyasi, ne askeri ne de ekonomik muhatabımız da dengimiz de değildir, olamaz” dedi.
*Akdeniz’de ve Ege’de böyle sorunlarımız var. Güneydoğu’da Suriye ve Irak ile ve buralarda yerleşmiş olan PKK/YPG ve DEAŞ ile sorunlarımız var.
*Yani ülkemizin yarısı sorunlu komşu durumunda ve bunlar ABD’den aldıkları destekle ayakta duruyorlar ve bize sorun çıkartıyorlar..!
*Çevirme altında mı yaşıyoruz diye düşünüyorum.
*Bence bu ABD’nin sinsi planı.
*Boş buldukça ilerletiyor.
*ABD bizden daha ne istiyor?
*Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşa bulduğu bahane gibi, bizim de böyle bir bahane ile Yunanistan’a savaş açmamızı istemiş olabilir mi?
*Bir türlü çözemedim.
*İncirlik üssünün yerine Yunanistan’ın Dedeağaç bölgesine üs kurdu bütün Yunanistan’ı silahlandırdı.
Yunanistan sırtını sağlam kayaya dayadığını sanıyor halbuki en küçük bir sıkıntıda onları da yüzüstü bırakıp çekilirler..!
Ancak ABD’den dost olmayacağını inşallah kısa sürede anlarlar çünkü;
Irak’da ve Afganistan’da kısa süre önce yaşananlar meydanda. Yunanistan’ın buradan ders çıkartması gerekir.
*Yunanistan’ın bir de tarihten ders alması gerekir.
*O zamanlarda da Yunanistan’ın arkasında İngilizler ve bütün Avrupa ülkeleri vardı.
*Sonuç, “Geldikleri gibi gittiler.”
*Etrafımızın çevrilmeye çalışılmasını ihmal etmememiz gerekir diye düşünüyorum.
ÇARPITILMIŞ SÖZLER
Akılsız başın cezasını Yunanistan çeker.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir