28 Mart 2024

ESNAFI, SPORCUSU, MUHTARI, TATİLCİSİ, HERKES MEMNUN

0
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Mersin’de ilk kez yapılan Kilikya Ultra Maratonu, Kızkalesi’nde bulunan tüm kesimleri mutlu ediyor. Esnafından sporcusuna, tatilcisinden muhtarına kadar herkesin büyük beğenisini kazanan etkinlikler ile hem Kızkalesi’nin tanıtımı yapılıyor, hem de bölge esnafına önemli katkı sağlanıyor.
“Koşunun tarihi yerlerde yapılıyor olması heyecan verici”
Maratonu internette gördüğü anda hemen başvuru yaptığını ve çok heyecanlandığını söyleyen İpek Biçer, “Bulunduğumuz yer ve ortam çok güzel. Bu tarz şeylerin çok daha fazla yapılmasını istiyorum. Çünkü Mersin bu işe çok yatkın. Burası tarihi açıdan ve deniz olarak da çok güzel bir şehir zaten” dedi.
Etkinliğin Mersin’e çok katkı sağlayacağını söyleyen İsmail Kuşdemir ise, “Etkinliğin, Mersin’in tanıtımına çok katkı sağlayacağını düşünüyorum. Burası yazlık bir şehir olduğu için, güzel katılım olmuş. Koşu tarihi yerlerde yapılacağı için, bu yerlerin bilinmesi adına da güzel bir reklam olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Tatil için Ankara’dan geldiğini söyleyen ve dans etkinliğine katılan Nahide Barış, “Çok güzel bir etkinlik. Koşuya da katılmak istedik, ama maalesef tatilimiz sona erdi. O bakımdan çok üzgünüz. Dağlara gitmeyi çok arzu ediyorduk” diye konuşurken, Kezban Özmen ise, “Mersine 3. gelişim. Geçen gün etkinlik başlangıcında başkanımızı da izledim. Medeniyete ve spora verdiği değer açısından, bizi memnun etti. Böyle bir belediye başkanı görmekten mutlu olduk. Hem tatilimiz renklenmiş oldu, hem de güzel, bize ait bir belediyeye sahip olmamız hoşumuza gitti” dedi.
“Mersin’e her anlamda katkısı olan bir organizasyon”
Farklı şehirlerde yapılan benzer organizasyonlara katıldıklarında ‘Neden şehrimizde olmuyor, bizim şehrimizde olsa ne kadar güzel olurdu’ diye düşündüklerini aktaran Güray Göçer, “Bu fikrin bu şekilde ortaya çıkması, bu şekilde vücut bulmuş olması, özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bize verdiği destekle böyle ulusal ve uluslararası anlamda birçok koşucunun katıldığı, Mersin’in turizmine, ekonomisine, sosyal-kültürel hayatına katkı sunacağını düşündüğümüz bu projenin hayata geçmesinden dolayı son derece memnununuz” şeklinde konuştu.
Erdoğan Özkan isimli sporcu, “Aylardır bu yarışmaya hazırlandık. Ultra koşmayı seven bir ekip olarak, Mersin çok süper oldu. Umarım her yıl devam eder, daha da gelişerek devam eder. Tüm Türkiye’de ve Avrupa da giderek yaygınlaşsın isterim” diye konuşurken Soner Özdemir ise, “Şehrimiz için çok iyi olacağını düşünüyorum. Seneye de Türkiye’nin birçok ilinden sporcunun katılımı ile güzel bir yarış olacağına inanıyorum” dedi.
Muhtar Kale “Bu yarışmanın uluslararası platformlara taşınmasını istiyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e Kızkalesi’ne bakış açısı ve duyarlılığı için teşekkür ettiğini söyleyen Kızkalesi Mahallesi Muhtarı Murat Kale, “Bu tür etkinlikleri destekliyoruz. Kızkalesi’nin, özellikle bölgenin tanıtımı anlamında çok önemsiyor ve uluslararası platformlara taşınmasını da istiyoruz. İnşallah bunu da yapacaklar, Başkanımızın konuşmasından biz bunu anladık” ifadelerini kullandı.
Ünel: “Bence Türkiye’de ilk kez böyle bir şey yapılıyor”
Mersin Runing Koşu Kulübü Kurucu Başkanı Funda Ünel ise, “Yaklaşık 1,5 yıldır bu parkuru planlıyoruz. Parkurlarımızı bütün takım arkadaşlarımızla birlikte, büyük bir emek ve çaba ile oluşturduk. Mersinimizde böyle bir organizasyonun olması için bizlere bu imkanı veren Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Gizli kalmış Kızkalesi, yukarıdaki bütün o güzel lahitler, tarih, doğa ve deniz… Bence Türkiye’de ilk kez böyle bir şey yapılıyor. Katılım oranı beklediğimizin çok üstünde. Seneye bence çok muazzam bir rakama ulaşacağız” dedi.
“Eylül ayının sonundayız, otellerimizde inanılmaz yoğunluk var”
Ahmet Özdemir isimli esnaf ise sezonun sonunda düzenlenen etkinliğin, zor günler geçiren esnaf için çok önemli bir destek olduğunu belirterek, “Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Kızkalesi’ne inanılmaz derecede katkısı oldu. Şu an Eylül ayının sonundayız. Otellerimizde inanılmaz yoğunluk var. Yani yaz sezonu gibi devam ediyor. Bu tür etkinlikler Kızkalesi’ne çok puan kazandırıyor” şeklinde konuştu.
Yaklaşık 25 yıldır Kızkalesi’nde otel işletmeciliği yaptığını söyleyen Ali Can Altuner ise “Şu anda bu şekilde bir etkinlik olması, otelimiz için faydalı oldu. Maratona katılmak isteyen vatandaşlarımızı misafir olarak kabul ettik. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu organizasyon bütün esnaflarımız için faydalı oldu” diye konuştu.
Selahattin Toygar isimli esnaf ise, “Bir belediye başkanı bir kentin kimliğini, kendi kimliğini yansıtır. Bir şehrin yansımasıdır belediye başkanımızın kişiliği ve karakteri. Ben inanıyorum ki Sayın Vahap Seçer, Mersin’i sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya tanıtacak ve bölgemiz şu ana kadar bir türlü ulaşamadığı, ama hak ettiği değere kavuşacaktır” dedi. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir