29 Mart 2024

‘Cumhur İttifakı Mersinli’yi Aldatmaya Çalışmasın!’

0
CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel AKP ve MHP Milletvekillerinin “Konteyner Aktarma Limanı projesinin etüt çalışmaları Mersin’de devam ediyor” şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi. AKP ve MHP’li Milletvekillerine seslenen CHP’li Gökçel, “Bu limanın projeleri hazırlanıyor diyorsunuz. Bu limanın projesi 2013 yılında hazırlandı” diye tepki gösterdi.
Mersin’de yapılması planlanan Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesinin Mersin yerine başka bir yere yapılacağının ortaya çıkması üzerine bölge milletvekillerinden art arda açıklamalar geliyor. AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz “Uluslararası Mersin Konteyner Limanı etüt proje çalışmaları devam ediyor”, MHP’li Olcay Kılavuz ise, “Ana Konteyner Limanı Projesinin Mersin’den alınacağına yönelik haksız ve mesnetsiz iddialar siyasi rant devşirmekten başka bir anlam taşımamaktadır” açıklaması yaptı.
Projenin Mersin’den kaçırıldığını ifade eden CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Bu limanın projeleri hazırlanıyor diyorsunuz. Bu limanın projesi 2013 yılında hazırlandı. 9 ve 10. Kalkınma Planında yer aldı. 11. Kalkınma Planından çıkartıldı” dedi. AKP ve MHP’li Milletvekillerini eleştiren Gökçel, “Burada ucuz siyaset yapmayın. Mersinliyi enayi sanmayın. Bizi de ucuz siyaset yapmakla suçlamayın.  Biz her daim Mersin’e bu limanın yapılmasıyla ilgili açık ve net tavır aldık. Mecliste de basın yayın yoluyla da kamuoyuyla paylaştık. Eğer siz ÇED raporu alınmış, etüt raporu alınmış bir projenin hala etüt çalışması yapılıyor diyorsanız milleti aldatıyorsunuz, milleti kandırıyorsunuz” dedi.
“Biz Bu Limanı Yapacağız”
CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel Mersin’in önemli bir lojistik merkezi potansiyeline dikkat çekerek, “Mersin bir liman kenti, Mersin Türkiye’nin lojistik merkezi. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı. Eğer yatırımlar yapılsa Mersin dünya deniz ticaretinde bir numaralı yer olacak” dedi. Projenin Mersin’den kaçırıldığını ifade eden Gökçel, “Mersin inisiyatifi yeni bir limanla ilgili görüş ortaya attığında 2013 yılında Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesi yapıldı, ÇED raporu alındı. Bu proje 9 ve 10. Kalkınma planında yer aldı ama 11. Kalkınma planında bir de baktık ki; Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı gitmiş yerine Doğu Akdeniz bölgesi Konteyner Aktarma Limanı diye bir madde konmuş. Bugün de limanı başka bir yere yapmak için ÇED raporu başvurusu yapıldığını öğreniyoruz. Yani Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı Mersin’den kaçırılıyor” dedi.
Projenin Mersin’de yapılması için Cumhur İttifakına çağrıda bulunduğunu hatırlatan CHP’li Gökçel, “Buradan Cumhur İttifakına mensup milletvekillerine sesleniyorum; Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı ibaresi 11. Kalkınma Planından çıkartıldığında Meclis’te de kamuoyuyla da paylaştık. Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı projesine birlikte sahip çıkalım dedik. Ama maalesef hiç kimse kılını kıpırdatmadı. An itibariyle Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı projesinin başka bir yere kaçırılmasıyla ilgili açıklama yapıyoruz; Cumhur İttifakına mensup milletvekilleri Mersin’de etüt çalışmaları devam ediyor başka bir yerde proje yapılmayacak diyor. Bu limanın projesi 2013 yılında hazırlandı, etüt çalışması bitmiş. Burada eğer Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı yapılacaksa neden 11. Kalkınma Planından Mersin ibaresi çıkartıldı?” diye sordu.
CHP iktidarında limanın Mersin’de yapılacağını söyleyen Gökçel, “Mersinli şunu unutmasın Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecek Ana Konteyner Aktarma Limanı en kısa sürede hayata geçirilecek” diye sözlerini tamamladı. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir