19 Nisan 2024

MONİKA GRİGALAUSKYTE ÇUKUROVA BASKETBOL’DA

0
Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Litvanya milli takımı oyuncularından Monika Grigalauskyte’yi kadrosuna kattı. Yeni transfer, takımıyla ilk antrenmanına çıktı.
EuroLeague Women, Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda şampiyonluk hedefleyen Çukurova Basketbol, yıldızlarla dolu kadrosuna önemli bir ismi daha kazandırdı. Mersin temsilcisi, Litvanya milli takımında da forma giyen 1.91 cm boyundaki uzun forvet Monika Grigalauskyte’yi transfer etti. Öğlen saatlerinde kente gelen Litvanyalı, kendisini turuncu-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladıktan hemen sonra, yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı.
Mersin’de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ÇBK’nın başarısı içinden elinden geleni yapacağını belirten Grigalauskyte, “Çukurova’nın şampiyonluklarına katkı sunmak için buradayım. EuroLeague arenasında çok güçlü takımlarla mücadele edeceğiz ancak biz vizyon ve kadro kalitesi açısından turnuvanın en büyük şampiyonluk adayı olarak gösteriliyoruz. Bunun yanında lig ve diğer kupalarda da zirvede olacağımıza inanıyorum” dedi.
Litvanya’nın Plunges kentinde,1992 yılında dünyaya gelen Grigalauskyte, 2013 yılında ülkesinin Fortüna isimli takımında profesyonel oldu. Aynı yıl düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda A milli formayı sırtına ilk kez geçiren uzun forvet pozisyonundaki Grigalauskyte, 2015-16 sezonunda Macaristan temsilcisi Uni Györ ile anlaştı. Söz konusu dönemde EuroCup Women’da 11.2 sayı, 8 ribaunt ve 3.2 asist ortalaması ile oynayan Litvanyalı, 2016-17 sezonunda da Polonya ekibi Basket 90 Gydnia ile EuroCup tecrübesi yaşadı. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir