29 Mart 2024

ÇBK BASKETBOL OKULU’NDAN HAYALLERE İLK ADIM

0
Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Basketbol Okulu’nun 5 yetenekli sporcusu, antrenörlerin onayı doğrultusunda lisanslandırılarak kulüp bünyesindeki takımlara kazandırıldı.
Türk basketboluna hizmet etmek amacıyla, ‘örnek insan, örnek sporcu’ sloganı ile geçtiğimiz yıl kapılarını açan ÇBK Basketbol Okulu, basketbola ilgi duyan çocukların geleceğine yön vermeye devam ediyor. Milli takım antrenörlerince uzman diyetisyen ve psikologlar gözetiminde, gelişimleri yakından takip edilerek temel basketbol becerilerinin kazandırıldığı 5-18 yaş arası çocuklar, spor okulunda hem sosyalleşiyor hem de hayallerine giden yola ilk adımı atıyor.
Basketbol okulunun ilk öğrencilerinden 8 yaşındaki Çağla Özkan, Emir Atakaya (14), Berat Aslan, Deniz Sırlıbaş ve Tuğkan Sağıroğlu (15), yetenek, kat ettikleri gelişim ve performansları dolayısıyla Altyapılar Genel Koordinatörü Halil Demirbilek ile Sporcu Tarama ve Spor Okulu Teknik Koordinatörü Ali Doğan Korkmaz’ın raporu doğrultusunda kulüp bünyesindeki takımlara kazandırıldı. Lisansları çıkartılarak çalışmalarına ÇBK altyapı takımları ile devam eden genç basketbolcular, Çukurova Basketbol forması ile resmi maçlarda boy gösterecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. En büyük hedeflerinin milli takımda yer alıp Türkiye’yi ve Çukurova Basketbol’u uluslararası arenada başarıyla temsil etmek olduğunu vurgulayan gençler, antrenörleri ve kulüp yönetimine teşekkür etti.
ÇBK’nın altyapı ve basketbol okuluna büyük önem verdiğini belirten Genel Koordinatör Ender Ünlü, çalışmaların meyvesini 5 oyuncunun takıma yükselmesi ile almaya başladıklarını söyledi. Basketbol okulundaki ilk hedeflerinin basketbolu seven, ülkesine ve ailesine hayırlı evlat olabilecek çocukların yetişmesine katkı sağlamak olduğunun altını çizen Ünlü, “Spor ahlakını edinip, kazanmayı ve kaybetmeyi olgunlukla kabul edecek bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Ülkemiz ve dünyanın farklı bölgelerinde seçmeler yaparak yetenekli oyuncuları kentimize getiriyoruz. Basketbol okulumuzla da ulaşamadığımız çocuklara dokunuyor ve yetenekli sporcularımızı lisanslandırarak Türk basketboluna kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.
Sporcularımızın bireysel gelişimleriyle ilgili antrenmanlar yapmayı sürdürdüklerini dile getiren ÇBK Sporcu Tarama ve Spor Okulu Teknik Koordinatörü Ali Doğan Korkmaz ise “Potansiyelini açığa çıkarabilen sporculara böyle bir imkan tanıdık. Antrenörler olarak sporcuları izledik ve değerlendirme sonucunda takımlarımıza monte ettik. Artık bu çocuklarımızla sınırlı kalmayacağız. Hedefimiz bu sezon spor okulları ligi kurup çocukların potansiyellerini ortaya çıkarmak. Orada kendilerini üst seviyeye çıkaran çocuklarımızla birlikte üst seviye çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Burada profesyonel basketbol oynamaktan bahsediyorum ancak herkes profesyonel olmak zorunda değil. Onların dışında kalan çocuklarımıza da amatör bir ruhla basketbol eğitimi vermeye devam edeceğiz. Çocuklarımız hayatlarına bir Çukurovalı olarak devam edecek” diye konuştu.
YENİ SEZON 17 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
Öte yandan ÇBK Basketbol Okulu’nda yeni sezonun startı 17 Eylül’de veriliyor. Hâlihazırda kayıtların devam ettiği spor okulunda kontenjan sınırı bulunuyor. Çocuklarının uluslararası standartlarda basketbol eğitimi almasını isteyen aileler, 0535 497 10 96 numaralı telefon üzerinden detaylı bilgi alabilecek.
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir