29 Mart 2024

‘Kadınlar ve çocuklar her geçen gün daha fazla tehlike altına giriyor’

0
NURDANE KARAKUŞ
Mersin Kadın Platformu, tutuklanan kadınların ötekileştirilmesine ve olayların üstünün örtülmesine tepki göstermak amacıyla, basın açıklaması gerçekleştirdiler.
Mersin Kadın Platformu adına konuşan Mersin Kadın Platformu üyesi Zeynep Kaya, “Haksızlığa, hukuksuzluğa asla boyun eğmeyen kadınlara selam olsun. Ülkemizde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her gün katlanarak artmakta olan toplumsal bir yara haline gelmiştir. Kadınlar sayıdan, siyah beyaz birer fotoğraftan, öldürüldükçe ismi gündem olan hastaglardan ibaret değildir. Her kadın cinayeti, kadınların yaşam hakkına yapılmış bir saldırıdır. Daha 10 Eylül’de kentimizde boşanmak istediği için katledilen Dilek Karaman da hayallerinden, çocuklarından ailesinden koparmış ve katledilen kadınların isimleri arasına girmişken, iki buçuk yaşında onuncu kattan şüpheli bir şekilde düşen çocuğun yakınlarının olayı kapatmaya çalışması erkek zihniyetinin ağır bir şekilde kadın ve çocuklar üzerinde hakimiyetini sürdürmeye çalışırken, erkek devlet zihniyetinden güç alarak hayatta kalmaya devam etmektedir. Erkek devlet yargısının yöneticileri ve siyasi erklerinin söylemleri ile hedef gösterilen kadınlar, çocuklar ve Lgbti’ler her geçen gün daha fazla tehlike altına girmektedir.” dedi.
“Kadın cinayetlerine sessiz kalmayacağız”
Katledilen Kadınların ve Lgbti’lerin bedeni ve emeğini ganimet olarak gören kaynağı ne olursa olsun siyasal fikirleri onlar üzerinden uygulamaktan, siyaset yapmaktan vazgeçilmesi çağrısında bulunan Kaya, “AKP /MHP ittifakının seçim oyunlarının birer parçası olan halkları birbirine uzaklaştırma ve kaos yaratma oyununu son süreç te iptal edilen konserler tiyatrolar halkın kendini özgürce ifade edebileceği alanları daraltarak birbirinden uzaklaştırma sormayan sorgulamayan bir tip yaratma çabası sonucu ile birlikte halkın kendi seçme ve seçilme hakkına da müdahale ederken seçilmiş milletvekili Semra Güzel’in yakalama şekli bizlere onun şahsında gösterdiği tutum kadınların iradesizleştirmek ve kendisi gibi olmayanın kabullenmek yerine ötekileştiren bir yaklaşımın bariz örneğidir. Ters kelepçe ile saçlarından çekerek başının öne eğdirmeye çalıştırılması kadın iradesini hiçe saymaktır. Ancak bu iyi bilinmelidir ki biz kadın örgütleri ülkemizde özgür, eşit, etnik, inançsal, ve cinsiyet ayrımı olmadan demokratik bir ülkenin özlemenin mücadelesini her alanda veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Biz kadınlar olarak her gün artan kadın cinayetlerine sessiz kalmayacağız.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir