28 Mart 2024

‘TÜRKİYE’DE ÜRETİM ŞALTER İNDİRME NOKTASINDA!’

0
CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Enerji alanında yapılan zamların, üretimde şalter kapatma noktasına gelmesi ile ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Orhan Sümer, “Dünyada en değerli para birimleri listesinde, 5 yıl önce 18 ve 20. sıralarda dolaşırken, bugün 44. Sırada Türk Lirası yer alıyor. Henüz adını bile bilmediğimiz birçok ülkenin parasını değeri ne yazık ki TL’den daha fazla. Saray İktidarı her geçen gün ekonomik anlamda vatandaşını zorlayan hamlelere devam ediyor. Enerji alanında yapılan son zamlarla birlikte birçok üretim merkezi kepenk kapatma noktasına geldi. İktidarın anlamadığı konu ise üretim olmadan gelişmenin olmayacağı ve ekonominin düzelmeyeceğidir. Bu iktisat biliminden uzak ve inatçı yanlış politikada ısrar edilirse bir yandan TL’e pula dönerken diğer yandan, memlekette üretim yapabilen kimse kalmayacak.” dedi.
“NE ÜRETİYORSAK ARTIK YÜZDE 50 DAHA PAHALI”
Sümer, “Sarayın kibirlileri TV ekranlarında fiyatların yüksekliğinin farkın olduklarını ve bunun için önlemler alacaklarını söylüyorlar. Bu kadar iş bilmez bir iktidar daha önce Cumhuriyet tarihinde görülmemiştir. Fabrikalarda, sanayide, üretim merkezlerinde çalışan sektörlerin, tek kalemde enerji giderleri yüzde 50 zamlanırken fiyatların ucuzlayacağını söylemek, milletin aklıyla dalga geçmek demektir. Ne yazık ki üretim bandından çıkan her kalem ürün artık en az yüzde 50 daha pahalıya satılacaktır. Bu yüce millet çok kara kış geçirmişti. Ancak bu kadar karanlık bir dönemi ilk defa yaşıyor. Tek Adam rejimi iktidarda kalmak ve faturayı vatandaşa ödetmek için her türlü yolu deniyor. Ancak ne vatandaşın, ne esnafın, ne sanayicinin artık dayanacak gücü kalmak. Koca Koca fabrikaların, kurumsal işletmelerin, faturalarını ödeyemediklerini, gelen yüklü miktarların altından kalmadıkları için kepenk kapattıklarını biliyoruz. Tek bir kişi ve çevresindeki Saray Sevdalılarının lüks yaşantısı için 85 Milyon vatandaşın hayatının kararmasına izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir