28 Mart 2024

Yıldırım: “İnovatif ürünlere ihtiyacımız var”

0

YILBOR PLASTİK BORU YÖNETİM KURULU ÜYESİ HASAN YILDIRIM, "İHRACAT RAKAMLARIMIZDAKİ REKORLARIN KALICI OLMASINI İSTİYORSAK YENİLİKÇİ ÜRÜN ÜRETİMİMİZİ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR" DEDİ. (İHA/MERSİN-İHA) Yılbor Plastik Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, "İhracat rakamlarımızdaki rekorların kalıcı olmasını istiyorsak yenilikçi ürün üretimimizi arttırmamız gerekiyor" dedi.

Yılbor Plastik Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, “İhracat rakamlarımızdaki rekorların kalıcı olmasını istiyorsak yenilikçi ürün üretimimizi arttırmamız gerekiyor” dedi.

Ağustos ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Yıldırım, “Ağustos ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 artışla 21,3 milyar dolar oldu. Bu rakam en yüksek ağustos ayı ihracat rakamı. Bu rekorlar ihracat yapan sanayiciler başta olmak üzere tüm ülkeyi sevindiriyor. Dünyanın içerisinde bulunduğu konjonktür gereği pandemi sonrasında hızlı bir artış gösteren ihracat rakamları, hemen hemen her ay Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşmıştır. Bunun devamı açısından yenilikçi ürün ihracatına ihtiyacımız var. Mevcut yatırımlarına inovatif ürünleri ekleyebilen yatırımcılar, dünya pazarında kalıcı olacaktır ve ihracat rakamları artarak devam edecektir. Bunun için de tüm yatırımcıların Ar-Ge çalışmalarına büyük önem vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yılbor Plastik Boru olarak fabrika içerisinde bulunan Ar-Ge Merkezine büyük önem verdiklerini kaydeden Yıldırım, “Burada yapılan çalışmalar ile ürün kalitemizin artmasının yanında, yenilikçi ürünleri nasıl üretebileceğimizi araştırıyoruz” diye konuştu. (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir