19 Nisan 2024
*Ortada fol yok yumurta yokken ikide bir sosyal medyada yediği yemekleri paylaşanları;
sevemedim/SEVMİYORUM.
*Çünkü: Ekonomik sıkıntı sebebiyle o tür yiyeceklere ulaşamayanlar olabilir. Canları çekebilir. Kendilerinin canları çekmese çocuklarının canları çekebilir. İhtiyaç sahiplerini iştahlandırmanın anlamı yoktur!
İnsanları mahsunlaştırmanın, çocuklarının yanında küçük düşürmenin hoş olmadığını düşünüyorum.
*Ortada fol yok yumurta yokken ikide bir sosyal medyada aldığı arabayı ya da arabasının özelliklerini ve fiyatını eşine ve dostuna kasılarak anlatan ve paylaşanları;
Sevemedim/SEVMİYORUM.
*Çünkü: Önemli bir konu değil. Araba alan var, almayan var. Toplumun ilgilenmediği kişisel bir konuyu öne çıkartmanın anlamlı olduğunu düşünmüyorum.
* Ortada fol yok yumurta yokken ikide bir sosyal medyada; aldığı eğitim sayesinde toplumda ayrı bir yeri olduğu halde her konuda ahkam kesenleri ve mutlaka bulunduğu toplumda söz sahibi olmak isteyenleri, konuşurken dinleyenleri inceleyerek, ortadaki börtü böceklerin ya da çiçeklerin resimlerini çekerek dikkatlerini üstüne çekmeye çalışanları ve bunları paylaşanları;
sevemedim/ SEVMİYORUM.
*Çünkü: Bir insan her konuda her şeyi bilemez, bilmesi de gerekmiyor. Bu yaptıklarını da önemli bir olaymış gibi paylaşmalarını; sevemedim/SEVMİYORUM.
*Ortada fol yok yumurta yokken, ikide bir sosyal medyada; Geçmişini abartarak paylaşanları, olanı biteni sinsice dinleyip ilgili şahıs gittikten sonra görüş bildirenleri, hiç eğitimleri olamamasına rağmen kendini birikimli biri olarak satanları!, dost olmadığı halde dostmuş rolü oynayanları ve bunları paylaşanları; sevemedim/SEVMİYORUM.
*Çünkü: Dost iyi günde kötü günde ve daima arayan ve soranlardır.
İyi günde de kötü günde de arayıp sormamışsan dost olamazsın.
*Geçen gün 100. yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlamak için ABD başkanının Atatürk için söylediği sözü kullananları(Sanki o adamın sözünün Atatürk sevenleri için bir önemi varmış gibi) ve bu sözile bayram kutlaması yapanları ve bunun gibilerini;
sevemedim/SEVMİYORUM.
*Çünkü; bizim bundan böyle ABD’nin iyi sözlerine de, kötü sözlerine de ihtiyacımız yoktur.
*Ortada fol yok yumurta yokken ikide bir sosyal medyada; dini eğitim almadığı halde dini konularda kendini usta sayan, bu konularda her yerde ve her zaman ders verircesine anlatanları ve bu konuları paylaşanları; sevemedim/SEVMİYORUM.
*Çünkü: Toplumun her kesiminde dini doğru ya da yanlış anlatanlar ve yorumlayanlar var. Kendini hoca diye ortaya atan ama büyük bir çoğunluğun kabullenemediği usulleri dini kural olarak anlatanlar var.
Toplumu özellikle bu konuda yanlış yönlendirmemin anlamı yok diye düşünüyorum. Kuran-ı Kerim; “Senin dinin sana benim dinim bana”demektedir. Dikkat edilince de görüleceği gibi bütü bu sıkıntıların altında haddini hududunu bilmezlik yatmaktadır. Hatta Mevana’ya sormuşlar, “Çok okur,çok yazarsın peki sen ne bilirsin?”
Mevlana yanıt vermiş, “Haddimi bilirim”.
Haddini bilmez bu tip insanları; sevemedim/SEVMİYORUM.
*NOKTA…
ÇARPITILMIŞ SÖZLER:
Haddini bilmeyen insanların başımın üstünde yeri var.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir