28 Mart 2024

‘MESİAD ÜYELERİ KURUMSALLAŞARAK DÜNYAYA AÇILIYOR’ FİNAL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

0
Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) işbirliği ile “MESİAD Üyeleri Kurumsallaşarak Dünyaya Açılıyor” Projesi sonuç raporu değerlendirmesi.
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MESİAD Başkanlar Kurulu Üyesi Ali Doğan, önceki dönem MESİAD Başkanı Mehmet Deniz ile MESİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle çok sayıda konuğun katıldığı toplantı; proje yürütücüsü Maestro Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz’ ün moderatörlüğünde düzenlendi.
MESİAD Başkanı Hasan Engin konuşmasında; “MESİAD Üyeleri Kurumsallaşarak Dünyaya Açılıyor” projesinin çalışmalarının pandemi döneminin durağanlığında başlandığını ve Çukurova Kalkınma Ajansı ile projenin geliştirildiğini dile getirdi. Çukurova Kalkınma Ajansı’ nın ilk defa bir Sivil Toplum Kuruluşu’ na proje verdiğini vurgulayan Başkan Engin konuşmasında; “Aile şirketlerinin kurumsallaşması ve belli kurallar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmesiyle başarı elde edilebilir. Aile şirketlerinde; sınırların korunarak çalışmaların gerçekleştiği bir yapılanma olmalıdır. Şirketlerimizin ömrünün uzun olması ekonomimize de katkı sunacaktır” İfadelerini kullandı.
Geçtiğimiz hafta Mersin Valiliği’nde onaylanan bir diğer MESİAD Projesine de değinen Başkan Engin; “İstihdam Fabrikası projemiz ile de gençlerimizin meslek yüksekokullarından mezun olduktan sonra iş bulma kaygılarını, arayışlarını sonlandırmak bir yandan da şirketlerin ara eleman bulma problemlerini çözmek amacıyla proje üretmeye devam edeceğiz. Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ nin kent ve gündeme ilişkin çalışmaları sürecektir” dedi.
MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan yaptığı konuşmada ülkemizdeki şirketlerin ağırlıklı olarak aile şirketlerinden oluştuğunu belirtti. Başkan Kızıltan; “Aile şirketlerinde başarıyı yakalayabilmek için kurumsallaşma önemlidir. Bunu gerçekleştirebilen aile şirketleri uzun süre boyunca var olabilmektedirler” dedi.
Liyakatın önemine dikkat çeken Başkan Kızıltan, aile bireyleri arasında uyumun, işi yapabilme becerisinin de olması gerektiğini belirtti.
Projenin final sunum toplantısında söz alan Doç. Dr. Osman Yılmaz proje ile MESİAD üyesi firmaların değişen üretim ve ticaret hacmine uyum sağlaması, aile şirketlerinin iç problemlerinin analiz edilmesi ve yeni nesillere sağlıklı devredilebilmesinin amaçlandığını vurgulayarak projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.
“MESİAD Üyeleri Kurumsallaşarak Dünyaya Açılıyor” projesinin final toplantısı kısa bir soru-cevap bölümünün ardından projeye katılan MESİAD üyesi aile şirketlerine, katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sonlandırıldı.
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir