29 Mart 2024

GÜLTAK: “BÜYÜK ZAFERİMİZİN 100’ÜNCÜ YAŞI KUTLU OLSUN”

0
Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yılı nedeniyle mesaj yayınlayan Başkan Mustafa Gültak; “Yüzyıllardır daima muzaffer olmuş bir milletin en büyük zaferinin 100’üncü yaşı kutlu olsun” dedi.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Türk Milleti’nin işgal ordularına karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı zafere taşıyan ve 1 asrı geride bırakan Büyük Taarruzun yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında; “Gazi Mustafa Kemal’in, Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi vatanın tamamına yayılıp Büyük Zafer ile taçlanmıştır. 30 Ağustos 1922 tarihi, esarete karşı asla yılmadan ve korkmadan, büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele eden aziz milletimizin özgürlüğe olan inanç ve ruhuyla yazdığı destandır” dedi.
“Hep muzaffer olmuş bir milletin en büyük zaferi!”
30 Ağustos 1922’nin; Türk Milleti’nin yeniden dirilişinin tarihi olduğunu vurguladığı mesajında Başkan Gültak, şu ifadeleri kaydetti; “Milletimiz; tarihi boyunca vatanı, bağımsızlığı ve özgürlüğünden asla taviz vermemiş, bu uğurda her türlü mücadeleyi göze almış ve bedel ödemiştir. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyenlere karşı milletimizin imkânsızlıklara rağmen gösterdiği sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılan Büyük Zafer, özgürlük ve bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktalarındandır. Vatan toprağı ve milletimizin özgürlüğü uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizin bizlere emanetine daima sahip çıkacağız. Bu duygularla; yüzyıllardır muzaffer olmuş bir milletin en büyük zaferinin 100’üncü yılını kutluyor, bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız, bayrağımız ve özgürlüğümüz uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum.” (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir