25 Nisan 2024

MERSİN’DE MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISI SADECE 11! YAZIKLAR OLSUN! MERSİN NASIL TURİZM ŞEHRİ?

0

– Türkiye’deki mavi bayraklı plajların yaklaşık 229’u Antalya’da. Antalya şehir merkezinde sadece 22 plaj mavi bayrağa sahip.

– Daha güzel kumsal ve denize sahip Mersin’de mavi bayraklı toplam plaj sayısı,

– Mersin’e sözde sahip çıkanlar ve turizmciler sayesinde..!

– Sadece 11’de kaldı!

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Türkiye, 2022 mavi bayraklı plaj sıralamasında 531 plajla dünya üçüncüsü olurken, 2022 yılında 531 plaj, 24 marina, 5 bireysel yat ve 15 turizm teknesi Mavi Bayrak almaya hak kazandı.
Türkiye’deki mavi bayraklı plajların yaklaşık 229’u Antalya’da yer alıp, şehir merkezinde sadece 22 plaj mavi bayrağa sahipken, yanıbaşında daha güzel kumsal ve denize sahip Mersin’in il genelindeki toplam mavi bayraklı plaj sayısı  -Mersin’e sözde sahip çıkanlar ve turizmciler sayesinde..!- sadece 11’de kaldı!
MERSİN 8. SIRADA YER ALABİLDİ!
Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2022 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu yıl Türkiye’de 531 plaj, 24 marina, 5 bireysel yat ve 15 turizm teknesinde Mavi Bayrak dalgalanacak.
Yıllar içinde mavi bayraklı plaj sayılarının sürekli artış gösterdiği gözlenirken, mavi bayraklı plaj sayısı ile zirveye Antalya yerleşti. Böylelikle Antalya’da 229 adet mavi bayraklı plaj olduğu açıklanırken, Antalya’dan sonra en çok mavi bayraklı plaj 111 ile Muğla’da kaydedildi. İzmir 66, Aydın 36, Balıkesir 31, Samsun 13, Çanakkale 12, Mersin 11, Kocaeli’nde ise 7 adet mavi bayraklı plaj bulunuyor. Bartın, Düzce, İstanbul, Ordu, Sakarya, Kırklareli, Van ve Bursa ise mavi bayraklı plaj bulundurun diğer iller oldu.
Mersin’deki mavi bayraklı plajlar ise şunlar;
Bozyazı – Hotel Anemurion,
Erdemli- Kocahasanlı Halk Plajı, Kızkalesi Halk Plajı,  Ayaş Liparis Otel, Kumkuyu Olbios Hotel,
Gülnar – Yanışlı Ulu Hotel, Silifke – Atakent Mediterranean Hotel, Atakent Altın Orfoz Otel, Susanoğlu Halk Plajı-1, Susanoğlu Halk Plajı-2, Taşucu İntermot Boğsak Motel.
HANİ MERSİN TURİZM ŞEHRİYDİ..?
Mersin’de her göreve gelen kurum, kuruluş, belediye başkanlarının, milletvekillerinin ve özellikle de turizm iş insanlarının sürekli övünerek söylediği, “Mersin turizm şehridir” sözüne karşın, mavi bayrak sayısında Mersin’in sınıfta kalması şehirdeki vatandaşların büyük tepkisini çekti. Bunun yanısıra her yaz sezonunda farklı problemler olduğunu belirten vatandaşlar,  ”Plajların mavi bayraklı olması bir yana, Mersin’de turizm sezonunun ortası geçilirken, dünya çapında en önemli turistik yerlerimizden Aynalıgöl – Gilindere Mağarası’nın geçici olarak kapalı olması ve Silifke Kalesi’nin 7 ay boyunca kapalı kalacağını öğrenmiştik. Her turizm sezonunda Mersin’de bu tür turizmle ilgili sıkıntılar yaşanmakta. Şimdi de öğreniyoruz ki, sınır komşumuz Antalya’daki mavi bayrak sayısı Mersin’dekinin 20 katı..! Bu kabul edilemez. İzmir, Muğla ve Antalya yabancı ve yerli turist kaynarken, Mersinli esnaf sadece yazlıklardaki yerli turistle geçinimini sağlamaya çalışıyor.
Ortadada büyük bir yanlışlık, büyük bir sorumsuzluk, büyük bir iş bilmemezlik, doğal olarak büyük bir adaletsizlik var. O zaman her Mersin’de göreve gelen siyasetçi ve bürokrat, turizmle ilgili kişi, kurum ve kuruluş temsilcileri artık Mersin’in bir turizm şehri olduğunu söylemesinler..!” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir