29 Mart 2024

‘MEZİTLİ’DE YİNE BÜYÜK SKANDAL..!’ ‘MERSİN’E KAN KAYBETTİRMEYE DEVAM EDİYORLAR!’

0

“Bir şahsın tüm arsanın sahibi gibi tüm esnafın tahliyesi için dava açması ve davayı kazanması, yaşanan süreçten dükkan sahiplerinin bi haber olmaları skandaldır.”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mersinli Duayen Mimar Abdullah Yılmaz Mersin’de yurttaşlık onurundan ve meslek etiğinden yoksun kişilerin sayısının hızla arttığını söyleyerek, bu kişilerin bazı işbirlikçilikleri nedeni ile Mersin kentinin hızla kaybolduğunu ve kan kaybettiğini vurguladı.
Mersin’e sahip çıkması gerekenlerin sahili, tarım alanlarını birilerine peşkeş çektiğini iddia eden Yılmaz, “Üstüne üstlük birlikte yağmalıyorlar! En son Mezitli’de, Mezitli Belediyesi ile yaptıkları sözleşme ile sanayi bölgesinde kendi yaptıkları iş yerlerinden, Mezitli Belediyesi’nin yasalara aykırı olarak, birilerine bu alandaki arsa hissesini, şahsın başka bir bölgede topladığı belediye hizmet alanı ile takas etmesi, bu alanda yaklaşık 33 dönümlük bir alanda 3 bin m2 arsa payına sahip olan başka bir şahsın tüm arsanın sahibi gibi tüm esnafın tahliyesi için dava açması ve davayı kazanması, yaşanan süreçten dükkan sahiplerinin bi haber olmaları skandaldır.” diyerek tepkilerini dile getirdi.
“Mezitli Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunulmalı!”
Daha büyük skandalın, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, “Bu konu ile ilgili belediyemizin hiçbir alakası yoktur” açıklaması olduğunu vurgulayan Mimar Yılmaz, iddiasında bazı bilgi ve belgeleri paylaştı.
Yılmaz, “O insanların ellerindeki belediye ile yaptıkları sözleşmeleri yok sayması, Devlette devamlılık ilkesini reddetmesi, oradaki dükkan sahiplerinin acilen Mezitli Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunup, belediyeyi dava etmesi Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan bey’in konuyla alakasının olduğunun ilk tesbiti olacağı inancındayım. Yerel Yönetici, bürokrat, teknokrat, akademisyen, danışman kimliği ile ve/veya meslek odası, demokratik kitle sivil toplum örgütü, sendika vb. kurum/kuruluş mensubu olarak, halkın çıkarlarına aykırı, kişisel yararları uğruna ülkenin doğal zenginliklerin yağmalanmasına, ulusal değerlerinin yok edilmesine, doğal, tarihi ve estetik çevrenin hızla yok olmasına, kentlerin çarpık yapılaşmasına neden olan karar, plan ve projelerin altında imzası bulunan, uygulamalara izin ve/veya destek veren, egemen çevrelerin işbirlikçileri olanlar, yurttaşlık onurundan ve meslek etiğinden yoksun kişilerdir.” diyerek tepkilerini dile getirdi.
“Bu durum yasalara aykırı..!”
Mezitli Sanayi Sevkiyatçılar Sitesi Esnafları’nın ise konu ile ilgili dilekçe verdiklerini ifade ederek, 18.08.1992 yılında bu alanın kendilerine 17 yıllığına kiraya verildiğini, Mezitli Belediyesi Eski Başkanı Hakan Demirsoy Dönemi’nde henüz kira sözleşmesinin bitimine 3 yıl varken kamu arazilerinin çeşitli gerekçeler ile elden çıkarıldığını, bu durumun yasalara aykırı olduğunu söylediler.
Esnaflar, ”Henüz sürenin bitmesine 3 yıl varken 2006 yılında, hukuk faciası yaşatılarak arsada pay iddiasında bulunan Kazım Gürbüz ile Belediye arasında, ‘İnşaat ve Kira Mukavelesi Devri’ adıyla bir sözleşme imzalanmıştır. Bu sözleşme hukuka aykırıdır. Belediye 3 ay kala, ‘Yeniden size kiraya vereceğiz.’ diyor. Sözleşmenin bittiği tarih olan 01.12.2009 tarihinde de belediye tarafından bize bir tebligat gönderilmemiştir. Devredilen şahıs bizlere yerleri boşaltmamızı söylemiş ve dava açmıştır. Bu davalar ise halen sürmektedir. K. G. 7 bin 137 m2 arsayı ele geçirmiş. 2 bin 629 m2 alanı da A. T. ele geçirmiş. Kalan bin 980 m2’nin de 160 ayrı arsa sahibi var ve arsada 100 civarı icra dosyası var, küçük pay sahiplerinin arsalarına icra uygulanmış!” dediler.
“32 işyeri ve 500’den fazla çalışanın sorunu“
32 işyeri ve 500’den fazla çalışanın olduğu bu alanların halen boşaltılmak istendiğini söyleyen esnaflar, ”Bu sorunun çözümü ancak belediyenin müdahalesi ile sağlanır. Belediye de üstündeki binaların kendinin olduğunu iddia ettiği bu alanları kamulaştırmalıdır. Kamulaştırma bedeli sorun ise bu bedel işyeri sahipler tarafından ödenecektir. 32 işyeri ve 500’den fazla çalışanın sorununu çözmek belediyenin elindedir.” ifadelerini kullandılar.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir