29 Mart 2024

‘Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığının Bakanlık tarafından kesilmesinin gerekçeleri nelerdir?’

0
HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Tarsus’ta ikamet eden Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığının kesilmesini TBMM gündemine taşıdı.
HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması için soru önergesi verdi.
Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Mersin’in Tarsus ilçesi Girne mahallesinde ikamet eden 21/04/1996 doğumlu, %80 engelli Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından herhangi bir gerekçe söylenmeden kesilmiştir. Hüseyin Altuntaş’ın ailesi, çocuklarının engelli aylığının kesilmesinden sonra tekrar aylığa bağlanması için birkaç defa başvuru yapmıştır. Fakat bütün girişimler sonuçsuz kalmış ve engelli aylığı tekrar bağlanmamıştır. Ailenin ekonomik durumu, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya yetmemektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığının tekrar ödenmesi konusunda adımları ivedilikle atmalıdır.”
Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:
1) Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığının Bakanlığınız tarafından kesilmesinin gerekçeleri nelerdir?
2) Bakanlığınız tarafından Hüseyin Altuntaş’ın engelli aylığının tekrar bağlanması için herhangi bir girişimde bulunacak mıdır? (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir