18 Nisan 2024

MEÜ’DE ÖNEMLİ 3 FAKÜLTE NEDEN YOK?

0

SONY DSC

1992 yılında kurulan Mersin Üniversitesi’nde -MEÜ- aradan 30 yıl geçmesine rağmen Hukuk Fakültesi başta olmak üzere, Veteriner ve Ziraat Fakülteleri’nin hala açılmamış olması tepki çekiyor.

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Geçtiğimiz günlerde Mersin Üniversitesi’nde, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Fen Fakültesi açıldı. Bu fakültelerin açılmasının ardından çok büyük bir kampüse sahip olmasına rağmen halen Hukuk , Veteriner ve Ziraat Fakülteleri’nin olmaması ve Edebiyat Fakültesi’nin kapanması şaşkınlık yaratıyor.
30 yıl içinde özellikle bir Hukuk Fakültesi’nin dahi neden Mersin’e kazandırılmadığını soran vatandaşlar, “Sebep ne? Rektör Çamsarı, Rektörlüğe geldiği günden bu yana, Hukuk Fakültesi’ni Mersin’e neden kazandırmadı? Rektör Çamsarı Mersin Üniversitesi’nin başına gelirken, eşi de şimdi kapatılan -KHB- Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri yapılmıştı. Yıllarca Mersin’i eğitim ve sağlıkta yönettiler. Eşi bulunduğu görev esnasında Sağlıkta Mersin’e kazandırdı? Rektör Çamsarı, Mersin Üniversitesi’ne ne kazandırdı? Geçen zaman içinde ne gibi hizmet yaptılar?” dediler.
“NARENCİYE ŞEHRİYİZ AMA ZİRAAT FAKÜLTEMİZ YOK!”
Aynı şekilde Mersin Üniversitesi’nde Ziraat Fakültesi’nin de olmadığını belirten vatandaşlar, “Kentimizin her yerinde tarım var, narenciye şehriyiz ama bir Ziraat Fakültemiz yok. Rektörümüz bunca yıldır Ziraat Fakültesi’ni de kurmadı, oluşturmadı. Yine Veterinerlik Fakültesi yok. Bunca yıldır Veteriner Fakültesi de kurulmadı. Mersin’in çocukları bu dallarda ya özele mahkûm ya başka illere. Kamuoyunda şimdi çıkın sorun, her önüne gelen bu konularda ahkâm kesiyor. Ama şehri yöneten ve yönetmeye talip olan siyasiler bunları görmezden geliyor. Mersin’li, başta Hukuk olmak üzere, Veteriner ve Ziraat Fakülteleri’ni istiyor. Bu sese kim kulak verecek? Bu sesin gereğini yapacak siyasi, idareci, yönetici, makam sahibi kişiler nerede?” sorularını sordular.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir