20 Nisan 2024

‘Park neden Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmek isteniyor?’

0
MUSTAFA ÖZCAN
HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP’li Meclis Üyelerinin gözaltında olduğu sırada Akdeniz Belediyesi’nde gerçekleştirilen ve kamuyu zarara uğratacağı iddia edilen kararların alındığı olağanüstü meclis toplantısına ve meclis üyelerinin gözaltına alınmasına yönelik TBMM’ye soru önergesi sundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince soruların yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Kurtulan, “Akdeniz Belediyesi’nde 28 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak olağanüstü meclis toplantısı öncesinde HDP’li meclis üyeleri Bedriye Kuş, Ali Tanrıverdi, Nevzat Baran, Nuriye Arslan ve Mehmet Bitkin evleri polis tarafından basılarak gözaltına alınmıştır. Akdeniz ilçesinde bulunan Yılmaz Güney Parkı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığına devri, 50 milyon TL bütçe dışı borçlanma yetkisi, eski TEDAŞ binasının satışı gündemlerinin olağanüstü oylanacağı toplantı, beş HDP’li üyenin gözaltında olduğu 29 Temmuz tarihinde yapılmış, 38 üyeli belediye meclisi bu toplantıda biri bağımsız 16’sı AKP’li toplam 17 üyenin oyuyla borçlanma ve satış kararı alınmıştır. Toplantının bitmesi sonrasında gözaltındaki HDP’li belediye meclis üyeleri Mersin Adliyesi’ne sevk edilip serbest bırakılmıştır.” dedi.
Kurtutlan şu soruları sordu;
“1- Akdeniz Belediyesinin HDP’li meclis üyeleri Bedriye Kuş, Ali Tanrıverdi, Nevzat Baran, Nuriye Arslan ve Mehmet Bitkin’in olağanüstü meclis toplantısının yapılacağı 28 Temmuz’da gözaltına alınmalarının gerekçesi nedir?
2- AKP’li Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, 21 Temmuz’da düzenlenmesi planlanan belediye taşınmazının satışı ve kiraya verilmesi, 50 milyon TL kredi kullanma yetkisi alması gibi konuların görüşüleceği olağanüstü toplantıyı 28 Temmuz’a ertelemesinin gerekçesi nedir?
3- Yılmaz Güney Parkı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devri gündemi iki yıl önce de meclis gündemine getirilip reddedilmişken, tekrar gündeme getirilip 17 üyenin oyuyla geçirilmesinin gerekçesi nedir? Park neden Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmek istenmektedir?
4- 50 milyon TL bütçe dışı borçlanma yetkisinin Akdeniz Belediye başkanınca talep edilmesinin gerekçesi nedir? 50 milyon TL ne amaçla kullanılacaktır?
5- Eski TEDAŞ binasının satılmasının gerekçesi nedir? Bina kime satılacaktır?
6- Akdeniz Belediyesi’ne yönelik Bakanlığınızca inceleme/soruşturma düzenlenecek midir?
7- 38 üyeli belediye meclisinin 17 üye oylarıyla olağanüstü toplantıda aldığı ve kamu mağduriyetine sebep olacak kararları iptal etme amacıyla Bakanlığınızca çalışma başlatılmış mıdır?
8- Belediye Meclisi’nde iktidar partisinden olmayan meclis üyelerini hedef gösteren Belediye Başkanı Mustafa Gültak hakkında Bakanlığınızca yürütülen soruşturma bulunmakta mıdır?”

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir