19 Nisan 2024

TURİZM SEZONUNDA TURİSTİK YERLER NEDEN KAPALI?

0

Turizm sezonu başladı ama mağara ve kaleyi gezmek için gelen yerli ve yabancı turistler “Geçici olarak kapalı” ibaresi ile karşı karşıya kalıyor!

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mersin’de turizm sezonunun ortası geçilirken, Aynalıgöl – Gilindere Mağarası’nın geçici olarak ve Silifke Kalesi’nin 7 ay boyunca kapalı olacağının duyulması şaşkınlıkla karşılandı.
Turizm sezonu başladı ama mağara ve kaleyi gezmek için gelen yerli ve yabancı turistler “Geçici olarak kapalı” ibaresi ile karşı karşıya kalıyor!
Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan, belirlemelere göre Helenistik ya da erken Roma Dönemi’nin olduğu anlaşılan, bugün bir Orta Çağ kalesi görünümünde bulanan Silifke Kalesi ve Mersin’e bağlı Aydıncık İlçesi’nin 7,5 km güneydoğusunda, Sancak Burnu ile Kurtini Deresi arasında yer alan Gilindire veya Aynalıgöl Mağarası’nı görmeye gelen yerli ve yabancı turistleri geçici olarak kapalı ibaresi ile karşı karşıya kalıyor.
MERSİN’E GELMEKTEN
 VAZ GEÇİYORLAR!
Özellikle de Google’dan 2 turistik yere bakıp uzak yerlerden gelmek isteyen vatandaşlar ‘Geçici olarak kapalı’ yazısını görünce de Mersin’e gelmekten vaz geçiyorlar.
Bu durumun Mersin turizmine kötü etki ettiğini belirten vatandaşlar, “Sürekli Mersin’in turizmde geride kaldığı söyleniyor. Bu yerler tam da yazın ortasında kapalı olursa turizm tabiki ilerlemez. Antalya’da, Muğla’da ve İzmir’de turizm sezonunda insalar akın ederken, biz daha doğal yerlerimizi açık tutamıyoruz!” diyerek tepki gösterdiler.
Vatandaşlar son olarak da bu 2 doğal güzelliğin neden kapandığına dair de bilgilendirme talep ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir