28 Mart 2024

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YİNE SALDIRI! FACİADAN DÖNÜLDÜ!

0

Mersin Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitiren bir kişinin yakını polisin silahını alarak, sağlık çalışanlarına doğrulttu. Saldırganın serbest bırakılmasına sağlıkçılar tepki gösterdi!

 

Mersin Şehir Hastanesi’ne bir yakınını getiren hasta yakını, bu sırada yakınının yaşamını yitirmesi üzerine hastanenin Acil Servis girişinde polis memurunun silahını alarak sağlık çalışanları ve polise doğrultu.  Sağlık çalışanları ve hastalara korku dolu anlar yaşatan kişinin saldırı girişimi, silahın emniyetinin kapalı olması nedeniyle önlendi. Olayın ardından saldırganın serbest bırakılması, sağlık çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunann Genel Sağlık İş Mersin Temsilcisi Gürbüz Şen, “Sabah saatlerinde hastaneye ex olmak üzereyken getirilen bir hasta yakını, acil girişinde bir polis memurunun silahını almış ve ateş etmek üzere acil girişinde bulunan sağlık çalışanları ve polis memuruna doğrultmuştur. Silahın emniyetinin kapalı olması olası büyük bir facianın önüne geçmiştir. Etkisiz hale getirilen şahısa sonrasında serbest bırakıldı ve gözaltı işlemi yapılmadı. Tehdit, hakaretler savuran bu şahısın görevli polis memurunun silahını alması, içerde bulunan sağlık çalışanları ve görevlilere doğrultup ateş etmek istemesi ve zorla elinden silahın alınması ve sonrasında ise serbest bırakılması kabul edilebilir değildir.” dedi.
“SORUMLULAR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALI”
Aynı şahsın başka bir yerden temin edeceği bir silahla yarım bıraktığı işi tamamlamak için geri gelebileceğini söyleyen Şen, “Bir faciaya sebep olabilirdi. Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün şahsı gözaltına almaktan imtina etmesini anlamakta zorlanıyoruz. Sorumlular hakkında soruşturma açılmasını ve şahsı derhal gözaltına alınmasını talep ediyoruz. Gözaltı işlemi için sağlık çalışanlarının öldürülmesi mi beklenmektedir?” şeklinde konuştu.
“ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI”
Yaşanan olayla ilgili Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “19.07.2022 günü saat 09.40 sıralarında geçirdiği kalp krizi neticesinde Mersin Şehir Hastanesinde vefat eden M.İ. isimli bayanın 25-30 kişilik yakınları tarafından hastane bahçesinde taşkınlık çıkarıldığının bildirilmesi üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir. Müdahale esnasında vefat eden bayanın oğlu O.İ. ekiplerimizde görevli Polis Memuru M.Ç.’nin beylik silahını alarak kendisine zarar vermeye çalışmış ancak ekiplerimiz tarafından yapılan müdahale sonucu tabanca şahsın elinden alınmıştır. Olay esnasında personelimiz, sağlık çalışanları ve vatandaşlarımızdan hiç kimse zarar görmemiştir. Konu adli mercilere intikal ettirilerek Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli tahkikata başlanılmıştır.” denildi.
BİR SALDIRI DA DİŞ HASTANESİ’NDE!
Mersin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne bağlı Metropol ek hizmet binasında görevli bir diş hekimi, hasta yakınının saldırısına uğradı. Saldırgan, darp ettiği hekimin aracına da zarar verirken, Türk Sağlık Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör, olaya ilişkin, “Diş hekimimiz ve sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bir can kaybı yaşanmamasını teselli olarak görüyoruz. Sağlıkta şiddetin kendini gösterdiği bu olaylarda tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının bir an önce sıfır toleranslı alan ilan edilmesi gerekliliğini bizlere bir kez daha göstermektedir. Sağlıkta şiddet olaylarına karşı mücadelemizi her platformda kararlılıkla  sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir