19 Nisan 2024

SOHBET KÖŞESİ: 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİNİN ARDINDAN…

0
Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde, KKTC’de ve Yurtdışı temsilciliklerimizde 15 Temmuz Darbe kalkışmasının 6 yıl dönümünde darbeciler lanetlenirken şehitlerimiz ve Gazilerimiz törenlerle anıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstanbullular Saraçhane’de buluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli Saraçhane’de halka hitap etti.
Saraçhane’de yapılan etkinliklere MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları damgasını vurdu.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasında “Türk Devleti gazi bir devlettir. Soylu bir iradeyi yıkacak bir güce henüz dünya üzerinde tesadüf edilmemiş, bundan sonra da edilemeyecektir” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanımız ise konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi:
‘’…Türk milleti 6 yıl önce bugün, 15 Temmuz 2016’da, FETÖ’cü darbe girişimine karşı direndi.
Devletin kılcal damarlarına kadar sızan Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, 15 Temmuz gecesi, milli iradeye karşı silaha sarılarak tarihin en karanlık darbe girişimlerinden birini uygulamaya koydu.
Türk milleti, TSK’nın tanklarını, uçaklarını ele geçiren FETÖ’cülere karşı direndi ‘’ dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
“,,,Aziz milletim, sevgili İstanbullular,
MHP kıymetli genel başkanı, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, hasret ve muhabbetle selamlıyorum.
Geride bıraktığımız Kurban bayramınızı tebrik ediyorum.
Rabbimden milletimize ve tüm insanlığa hayır, sağlık ve esenlikle nice bayramlar nasip etmesini diliyorum.
Bugün 15 Temmuz ihanetinin 6. yıldönümü. Yakın tarihimizin bu en alçak darbe girişiminde toplamda 252 kardeşimiz şehadetle şereflendi.
Her biri bu topraklar için toprağa düşmüş askerimiz hükmünde olan 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Şehitler sevgililer sevgilisi, peygamber efendimize komşular. Biliyoruz ki, rabbim şehitlerimizi sevgili habibinin sancağı altında şereflendirsin.
Bizi de onlarla beraber şerefyab etsin.
Bu ihanet girişimi sırasında darbecilerin uçak, helikopter, tank, silahlarıyla karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık ve sıhhat temenni ediyorum.
Toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak, nesiller boyu destan gibi anlatılacak dönüm noktaları vardır.
Milletimiz 15 Temmuz’da akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratarak böyle bir destan yazmıştır.
Bu millet bu tür destanları yazdı, Allah’ın izniyle yine yazar. 2 asırdır ayağa kalkmak istediği dönemde milleti savaş, bozgunculuk, darbe, vesayet, terör, siyasi istikrarsızlık, ekonomik kriz, sosyal çatışmayla dizleri üzerine çökertenler hamdolsun bu defa yine başaramadılar.
Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelenen sinsi oyun 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu.
Şimdi 6’lı masaları var değil mi bunların?
Bu 6 masada şehitlerimizin esamisi okunuyor mu?
Onların derdi başka. Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar.
Yani Gabar, Cudi, Tendürek’te bizim Mehmedimize saldıranlarla onların parlamentodaki uzantılarıyla beraber elele omuz omuza yürüyorlar.
Şimdi önümüzde büyük bir hesap var.
Balkan harbiyle üzerine çöreklenen kara bulutları Çanakkale zaferiyle dağıtan milletimiz, milli mücadelede şanla şerefle dolu tarihine yeni bir halka eklemişti.
Son devletimiz Cumhuriyetimizin milli iradenin üstünde payidar olacağına 85 milyon 15 Temmuz gecesi dosta, düşmana ispatladık.
Cumhur İttifakı olarak o gece nasıl ispatladıysak, bundan sonraki süreçte de aynen ispatlamaya devam edeceğiz.
Şu Saraçhane meydanında tüm gönülleri titretiyorsak, 15 Temmuz kıyamı sayesindedir.
Ben bu tabloyu görünce gençlik yıllarımı hatırladım.
Gençlik yıllarımda bu meydanda biz 29 Mayısları kutlardık.
15 Temmuz öyle bir geceydi ki, darbecilere karşı direnmek üzere ev, işyerleri, mahallelerinden harekete geçenlerin tamamı şahadeti göze alarak yola çıkmıştı. Kadın, erkek, genç yaşlı demeden yola çıkmışlardı.
Hani birisi de akşam 23.00’de Yeşilköy Havalimanı’na gelmişti.
Haberim olsaydı ben de beklerdim diye haber veriyor.
FETÖ’cülerin kontrolü altında, nezareti altında oradan Bakırköy Belediyesi’ne gidiyor.
Orada televizyon karşısında kahvesini yudumlarken biz de havalimanına iniyoruz. Kaçta? Saat 1’i birkaç dakika geçe. Ama orada onbinler vardı.
Onbinler oradaydı. Kadın, erkek, genç, yaşlı oradaydı. Allah sizlerden razı olsun. Sizin ferasetiniz, Cumhur İttifakı olarak orada buluşmanız işte bunların çanına ot tıkadı.
İlk Kabine toplantımızdan sonra KYK borçları ile ilgili açıklama yapacağız.
 Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz, enflasyona da kurban etmeyiz. Biz çalışmamız yapıyoruz. Milletimizin sıkıntısı da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal. Harçları kim kaldırdı? Biz kaldırdık. Artık harç diye bir şey yok.”
…Ve devam eden açıklamalar…
15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerken kahraman Gazilerimize sağlıklı günler diliyoruz.
Hoşça kalınız.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir