29 Mart 2024

‘RANTA NASIL GİDECEĞİ SORULUNCA SUSTU!’

0

”Neşet Tarhan, ‘Buraya otoparkı bile olmayan bu ticari kompleksi yapmasaydım ranta kurban gidecekti’ diye de açıklama yaptı! Sonra ‘ranta nasıl gidecek?’ diye sorulunca sustu!”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a tepkiler sürüyor. Mersinli Duayen Mimar Abdullah Yılmaz Mezitli Fatih Parkı’ndaki Belediye Sosyal Tesisi ve Lokal İnşaatı’nın yeşil alanı talan ettiğini vurguladı.
Mimar Yılmaz Neşet Tarhan’ın, ”Atıl vaziyette duran Mezitli Fatih Parkı Belediye Sosyal Tesisi ve Lokal İnşaatı’ adı altında Mersin’in en büyük üçüncü AVM’sini yapıyorum diyerek parkIa, yeşil alanı talan etti. ‘Eğer ben buraya otoparkı bile olmayan bu ticari kompleksi yapmasaydım ranta kurban gidecekdi’ diye de açıklama yaptı! Sonra ranta nasıl gideceği sorulunca sustu! Neşet Tarhan bey bu sefer atıl vaziyette duran, İçişleri Bakanlığı Mezitli Eğitim Tesisleri’ne,  Belediye Sosyal Tesisi ve Lokal İnşaatı’ adı altında ‘Kamu yararı için’ Yeni bir fonksiyon yüklemek amacıyla ‘Ne bekleniyor?’ diye tepki koymaya başladı. Tıpkı Mezitli PTT Tesisleri gibi!” dedi.
‘BELKİ DE OTEL PROJELERİ HAZIRDIR!’
Mezitli’nin kıyı şeridinin en güzel beş yıldızlı otel olabilecek bir konuma sahip bu alanın imarının önce Ankara’da mekansal planlamada plan tadilatları ile imar durumu kamusal alandan, yani eğitim tesis alanından, tick (ticaret, turizm, konut) alanına dönüşebileceğini söyleyen Yılmaz, ”Tıpkı Davultepe Küçük Sanayi Sitesi için 400 dönümlük tarım alanı’nın organize sanayi alanına dönüşmesi sürecinde olduğu gibi Ankara’da hatırlı kişiler ziyaret edilerek, bakanlıkça çürümeye terk edilmiş bu alanın satışa çıkartılması söz konusu olabilir. Kim bilir Mezitli PTT Eğitim Tesis Alanı’nı almaya talip olanlar, bu alanı da almaya taliplerdir. Belki de, beş yıldızlı otel projeleri de hazırdır! Neşet Tarhan Beyin, tıpkı Fatih Parkı örneğinde olduğu gibi, bu alanın da ranta kurban gitmemesi için gerekli çabayı göstereceğine inancım tamdır!” diyerek ironide bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir