28 Mart 2024

Gülnar’da yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde işçiler arasında taşlı-sopalı kavga çıkarken 2 kişinin de yaralandığı bildirildi. İddiaya göre 2 taşeron şirket elemanları, malzemeler yüzünden tartıştı.

Tartışma bir anda büyüyerek kavgaya dönüşürken, tahta, sopa ve taşların kullanıldığı kavgada, inşaat alanı adeta savaş alanına döndü.Yaklaşık 15 dakika devam eden kavga, güvenlik elemanları ile jandarmanın araya girmesiyle güçlükle önlendi. Bazı işçilerin hafif yaralandığı kavga cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay sonrası ilk açıklama geldi

Akkuyu Nükleer Santralinde işçiler arasındaki kavganın ardından Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından yazılı açıklama yapıldı. Akkuyu Nükleer A.Ş’den yapılan açıklama şöyle: “25 Haziran Cumartesi günü, Akkuyu NGS şantiyesindeki taşeron şirketlerin iki çalışanı arasında bir grubun da desteklediği bir gerginlik yaşanmıştır. Olay yerine anında ulaşan güvenlik görevlileri ve jandarma ekipleri tarafından olaya müdahale edilmiş ve yaşanan gerginlik kontrol altına alınmıştır. Olaya sebep olan kişiler gözaltına alınmış olup, iki kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan olayla ilgili soruşturma sürmektedir. Akkuyu A.Ş’nin güvenlik birimi, olayın soruşturmasını gerçekleştiren makamlara gerekli tüm desteği sağlamaktadır. Yaşanan durum, Akkuyu NGS şantiyesindeki çalışma programını etkilememiş, tüm çalışmalar her zamanki gibi devam etmektedir.” (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir