20 Nisan 2024
ARZU ÖZER
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan bir takım ziyaretleri kapsamında Mut’a gitti. Ziyaretler kapsamında Mut Kaymakamlığı’nı ziyaret eden Vali Pehlivan ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce koruma altına alınan ve Tabiat Parkı olarak tescillen Yerköprü Şelalesi’ni ziyaret etti. Vali Ali Hamza Pehlivan, ilçenin doğa harikası şelale hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkililerinden bilgiler aldı.
Vali Pehlivan, daha sonra UNESCO tarafından 2000 yılından itibaren Dünya Miras Geçici Listesinde yer alan, Anadolu’daki en eski ve iyi korunmuş Doğu Roma manastırlarından biri olan Alahan Manastırı’nı ziyaret etti. Vali Pehlivan, Erken Hristiyan sanatında ve Doğu Roma Mimarlık Tarihi’nde önemli bir yere sahip olan Toroslar’ın Göksu vadisine bakan yamacında 1280 metre yükseklikte kurulmuş, 6. yüzyılda hac merkezi haline geldiği bilinen manastırın günümüze kadar ulaşan, Mağara Kilise, İncilciler (Batı) Kilisesi, Vaftizhane, Kubbeli kiliselerin öncüsü olarak kabul edilen Doğu Kilisesi, kayalara oyulmuş keşiş odacıkları ve mezarlar hakkında Silifke Müze Müdürü Nilgün Abdimanoğlu’ndan bilgiler aldı.
Vali Pehlivan Mut İlçesinde Esnaf ve Vatandaşı Ziyaret Etti
Pehlivan, Mut ilçesinde esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Hükümet Caddesi’nde esnafla bir araya gelerek hasbihalde bulunan Vali Pehlivan, işyeri sahipleri ve çalışanlara hayırlı işler, bereketli kazançlar diledi. Esnaf ziyareti boyunca vatandaşlarla sohbet etti. Vali Pehlivan’a ziyaretleri sırasında İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, İlçe Belediye Başkanı Volkan Şeker ve ilçe protokol üyeleri de eşlik etti.
Pehlivan Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. ‘Vatandaşlarla Buluşma Programı’ kapsamında, içerisinde asırlık 5 çınar ağacı, bir pınar ile Karacaoğlan heykelinin de bulunduğu Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinleyen Vali Pehlivan, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının 7 gün 24 saat boyunca görevinin başında, vatandaşın hizmetinde olduğunu ifade etti. Vatandaşlarla tek tek görüşen Vali Hamza Pehlivan, kendisine iletilen konular, talep ve isteklerle ilgili çözümler üretmek için ellerinden gelen gayreti bütün kurumlarımızla birlikte göstereceklerini ifade etti.
Vali Pehlivan‘ın Mut İlçesindeki Son Durağı Karaekşi Tabiat Parkı
Pehlivan, Mut ilçesindeki temasları kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce koruma altına alınan ve Tabiat Parkı olarak tescillen Karaekşi Tabiat Parkı’na da bir ziyaret gerçekleştirdi. Karacaoğlan Çınaraltı Park’ındaki vatandaşlarla buluşma programının ardından Vali Pehlivan, 8,5 Hektar alanda, içerisinde doğal kaynak suyu, çınar ağaçları ve kızılçam ağaçları bulunan Karaekşi Tabiat Parkı’nı ziyaret ederek, piknik için gelen vatandaşlarla sohbet etti. Karaekşi Tabiat Parkı hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Pehlivan, ziyaretin ardından ilçeden ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir