19 Nisan 2024

MIP’ten Antik Liman Bilimsel Kazı Çalışmalarına Tam Destek

0
Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP), Soli Pompeipolis Antik Limanı’nda gerçekleştirilecek bilimsel kazı çalışmaları için imza attı.
Mersin ve limancılık tarihine ışık tutmak, şehrin turizm alanındaki gelişimine hız kazandırmak, kültürel değerlerin gün yüzüne çıkarılmasını sağlamak gibi ortak hedefler için bu bilimsel kazı çalışmalarına destek verdiklerini belirten MIP Genel Müdürü Johan Van Daele: “Soli Pompeipolis Antik Kenti, Mersin’in adeta saklı bir hazinesi niteliğindedir. Ne mutlu ki Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası gibi kıymetli kurumlarımızla birlikte yapılan çalışmalar neticesinde Soli Pompeipolis Antik Kenti Mersin’in ve ülkemizin güzide kültürel miraslarından biri olacak. MIP olarak bu özel projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.
MIP, Soli Pompeipolis Antik Kenti’nin önemli bir bölümünü oluşturan antik limanın arkeolojik kazı çalışmaları için sponsor olarak projeye destek sunacak.
Johan Van Daele projeye yönelik yaptığı değerlendirmede: “MIP olarak limanın gelişimini Mersin’in gelişiminden ayrı tutmuyoruz; Mersin ve Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak önceliklerimiz arasındadır. Kurumsallık ilkelerimiz doğrultusunda hareket ediyor; Mersin ve Mersin halkına toplumsal fayda sağlayacak çevre, spor, kültür & sanat, eğitim alanlarında birbirinden değerli projelere imza atıyoruz.” dedi.
Johan Van Daele, Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliğini ortaya çıkaracak bu değeri Mersin’e kazandırmayı, bölgedeki turizm faaliyetlerinin cazibesini arttırmayı hedeflediklerini ve projenin ülkemizde yapılmış önemli bir arkeolojik çalışma olarak literatüre gireceğini belirtti.
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir