29 Mart 2024

Kariyer Merkezinden lise öğrencilerine seminer

0

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARİYER MERKEZİ, CÜNEYT EKMEN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİN DAVETİ ÜZERİNE "KARİYERİNDE BİR ADIM ÖNE ÇIK" KONULU SEMİNER DÜZENLEDİ. SEMİNERDE; KARİYER MERKEZİNİN HİZMETLERİ İLE TURİZM, BİLİŞİM, MUHASEBE VE FİNANS SEKTÖRÜNDE KARİYER KONULARI KONUŞULDU. (KIYMET GÖKÇE/MERSİN-İHA) Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Cüneyt Ekmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin daveti üzerine "Kariyerinde Bir Adım Öne Çık" konulu seminer düzenledi. Seminerde; Kariyer Merkezinin hizmetleri ile turizm, bilişim, muhasebe ve finans sektöründe kariyer konuları konuşuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, Cüneyt Ekmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin daveti üzerine “Kariyerinde Bir Adım Öne Çık” konulu seminer düzenledi. Seminerde; Kariyer Merkezinin hizmetleri ile turizm, bilişim, muhasebe ve finans sektöründe kariyer konuları konuşuldu.
Mersin Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kariyer Merkezi, ‘Kariyer Mersin’ projesi çerçevesinde kentteki 4 üniversiteyle iş birliğini sürdürürken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereği de liselere yönelik çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede, Cüneyt Ekmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer düzenlendi. Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada’nın moderatörlüğünü yaptığı seminere, otel, siber güvenlik ve mali müşavirlik alanlarında faaliyet yürüten temsilciler konuşmacı katıldı.
Seminerde; turizm, bilişim, muhasebe ve finans sektörlerinde kariyer ile Kariyer Merkezinin sunduğu hizmetler anlatılarak, öğrencilerin soruları yanıtlandı.

Kariyer Merkezi öğrencilerle buluşmayı sürdürecek
Kariyer Merkezi Müdürü Özada, sektörde yer alan firmaların üst düzey yönetici ve uzmanlarını öğrencilerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Bu buluşmalarda pandemi süreci ile sektörde yaşanan değişimleri anlatmaya çalıştıklarını, öte yandan sektörün iş gücünden beklediği yetkinliklerin neler olduğu konusunda öğrencileri bilgilendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Özada, Kariyer Merkezi olarak kurumlar arası iş birliklerini güçlendirerek, gençlere yönelik hizmet programlarını hem artıracaklarını hem de çeşitlendireceklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir