19 Nisan 2024

Mersin’de İşçi Filmleri Festivali başladı

0
ARZU ÖZER
Pandemiden dolayı 2 yıl verilen aranın ardından Mersin’de 17’nci Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, Türkiye’de mültecilerin yaşadıkları zorlukları anlatan Sıcak Yatak belgesel gösterimi ile başladı.
Atatürk Parkı Amfi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen film gösterimi ile başlayan festivalin açılış konuşmasını Şair Erdal Dalgıç yaptı.
Ardından söz alan Tertip Komitesi üyesi Halkevi yöneticisi Ali Deniz Karahan, festivalin yoksullaştırmaya, emeğin sömürüsüne, mülteci düşmanlığı ve ırkçı politikalara karşı yapıldığına işaret ederek, Gezi Direniişi davasında verilen hapis cezalarını kınadı. Karahan, festivalin yoksullaştırmaya, emeğin sömürüsüne, mülteci düşmanlığı ve ırkçı politikalara karşı yapıldığını belirtti. Gezi direnişine de değinen Karahan, yargılamanın sadece Gezi’ye katılanlara değil, emeğine sahip çıkan tüm direnişçilere verildiğini ifade ederek, “Gezi direnişi bu ülke tarihinin en onurlu anlarından birisidir. Ve katılanlar geleceğine sahip çıkan bu ülkeyi yeniden kuracak olan milyonlardır; tıpkı işten atılmalara karşı direnip haklarını alan Trendyol işçileri gibi, 67 gündür Sabancı Holding önünde direnmekten bir an vazgeçmeyen enerji işçileri gibi. Kapitalizm ve bu sistemin varlığını sürdürmeye çalışan siyasal iktidarların yarattığı çöküş çağının içerisinde direnerek kuruluş çağını inşa edenler var olmaya devam edecektir. Ve son olarak daha önceki yıllarda da söylediğimiz gibi sessizlik sinemada güzel.” dedi.
Konuşmacılardan sonra Türkiye’de mültecilerin yaşadıkları zorlukları anlatan “Sıcak Yatak” isimli belgeselin gösterimi yapılırken, Sanatçı Rewşan’ın seslendirdiği şarkılarla etkinlik sona erdi. Dört gün boyunca devam edecek festival boyunca film gösterimleri yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir