16 Nisan 2024
MUSTAFA ÖZCAN
Coğrafi işaret tesciline sahip “Gezende Eriği”nin 13. Geleneksel Gezende Erik ve Kültür Festivali halkıın geniş katılımıyla Gezende Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Gülnar Belediyesi desteğiyle, Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen festivalde çeşitli eğlenceler gerçekleştirildi.
Bu yıl 13. sü gerçekleştirilen Erik ve Kültür Festivaline, Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Aydıncık Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Gezende Mahalle Muhtarı  İbrahim Hakkı Küçük, Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Murat Aydın, kurum amirleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım sağladı.
3. Gezende Erik ve Kültür Festivali’ne, pandemiden dolayı iki yıl ara verilmişti. Festival çok kalabalık bir katılım ile gerçekleşirken, Gülnar Belediyesi, Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Gezende Mahalle Muhtarlığı’nca ve büyük oranda sponsorluklar ile birlikte organize edilen ve geleneksel hale gelen festivalde, Yöresel Türk Halk Müziği Sanatçısı Zekeriya Yıldız ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Songül Karlı yer aldı ve vatandaşlar doyasıya eğlendiler.
‘ŞEHİDİMİZ CENGİZ TOPEL’İN MEMLEKETİ’
Gülnar Kaymakam Yunus Emre Bayraklı programda yaptığı konuşmada, “Bu yıl 13.’sü düzenlenen Gezende Erik ve Kültür Festivali’nin tüm vatandaşlara, ilimize, ilçemize, yöremize ve coğrafyamıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Gezende Mahallemiz içerisinde Gezende Barajını barındıran ve bunun birlikte Gülnar Belediyemiz ve Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığı ile birlikte ortak yaptığımız projeyle turizme kazandırdığımız Gezende Kanyonu mahallemiz içerisinde yer alıyor. Gezende çok güzel, çok özel bir yer, benim de her geldiğimde çok mutlu olduğum bir mahalledir. Bu mahallenin bir diğer özelliği de Şehidimiz Cengiz Topel’in memleketi olmasıdır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Programa ilgi gösteren, katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza ve programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.
‘BİRLİĞİMİZ BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN’
Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar ise, “13. Gezende Erik ve Kültür Festivaline hepiniz hoş geldiniz. Festivaller tanıtım, eğlence, tanışma, birlik ve beraberlik demektir. Eşsiz tat, aroma, koku ve görselliğe sahip Gezende eriği, ilçemizde Gülnar Kaymakamlığımız, Gülnar Belediyemiz, Gezende Muhtarlığımız, Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği ve tüm kurumlarımızın çalışmaları ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile belgelendirilmiş ilk ürün olarak markalaşmıştır. Bu çalışmaların sürmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Güzellikler tek başına olmaz. Birlikten kuvvet doğar. Bu güne kadar olan Gezende erik festivallerinin en kalabalığını şu anda görüyoruz. Biz bu festivalin daha kalabalık olabileceğini düşünerek geçtiğimiz günlerde iş makinelerimizi göndererek, daha geniş alanlar oluşturduk. Yine de gördüğünüz gibi alanlara sığmadık. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun. Bizler Gülnar Belediyesi olarak Mahallemizin her yerinde belediye hizmetlerimizi en güzel şekilde sunmaya devam ediyoruz. Gezendemiz ve gölgemiz bizden ne istiyorsa imkanlarımızı var gücümüzle kullanma gayreti içerisinde oluyoruz. Gülnar Belediyesi olarak mahallemizin ve üreticilerimizin her zaman yanındayız. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
KOCAMAZ’A GEZENDE’DE BÜYÜK İLGİ
Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 13. Gezende Erik Festivali’ne katıldı. Kocamaz’a büyük ilgi gösterilirken,  “Sayın başbakanım hoş geldiniz şeref verdiniz bizlerde emeğiniz çok büyük mersinimize ve ilçelerimizde büyük emeğiniz var gece gündüz her daim telefonu açık Halk ile iç içe tabanın ruhunu hiseden gönlümüze girmeyi başaran çok değerli bir kişiliğe sahipsiz Allah’ım yolunuzu baktınızı açık etsin inşallah başarılarınızın devamını dileriz.” ifadeleri kullanıldı.
Konuşmaların ardından festivalde sahne alan Yöresel Türk Halk Müziği Sanatçısı Zekeriya Yıldız ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Songül Karlı ile vatandaşlar doyasıya eğlendiler.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir