20 Nisan 2024

‘İstifada bir hizmettir!’ ENDER ALKAN’IN AYRILMASI DOĞRU KARAR OLACAK MI?

0
MUSTAFA ÖZCAN
İçel İdman Yurdu’nun 2. Lige Yükselme finalinde Fethiyespor’a kaybetmesi sonrası tepkiler sürüyor. İdman Yurdu’nun önemli taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar Teknik Direktör Ender Alkan’ın büyük hataları sonucunda mağlup olup koca bir sezonun emeğinin heba olduğunu söylediler.7’den 70’e tüm şehir kenetlenmişken bu tür hataları biz taraftarlar olarak kabul etmediklerini ifade eden Kırmızı Şeytanlar Grubu Ender Alkan’ı istifaya davet ettiler.
“HEBA EDİLECEK TEK BİR SEZON BİLE YOK!”
Kırmızı Şeytanlar Grubu’nun bu paylaşımı sonrası büyük bir kesim de Ender Alkan’ın istifasını isterken, bir kısım taraftar da devam etmesini istediler. Alkan’a tepki gösteren taraftarlar, futbolun meyvesi ve ödülünün gol olduğunu söyleyerek Alkan’ın çok defansif oynattığını belirttiler. Taraftarlar, “Tamam gol yemeyelim veya az yiyelim ama yakıştı mı? Koskoca sezonda atılan gol sayısı komedi resmen. Defans yaparak tek bir takım başarılı oldu o da Yunanistan (Avrupa Şampiyonu) ama onlarında taş gibi defansının yanı sıra arı gibi orta sahası ve çok az pozisyon bulmasına rağmen yakaladığını atan cin gibi forvetleri vardı. O Yunanistan’ın şu an Avrupa ve Dünya futbolunda esamesi okunmuyor ama Avrupa şampiyonu! Olmaz. Gol yeme güzel de gol de atamıyorsun. Her maç gol ye ama 1 fazlasını attığın zaman zaten sorun yoktur. Takım güzel futbolda oynamadı ki. Heba olmuş koskoca bir sezon. Herkes şapkasını önüne koyup tekrar düşünmeli hatalardan ders alınmalı ve yeniden yapılanmalıdır. Kaybedilecek tek bir sezon dahi kalmamıştır.” dediler.
“TAKIMI ALT SIRALARDAN BURALARA GETİRDİ”
Ender Alkan’ın kalmasını isteyen taraftarla ise, “Yönetimin en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Daha iyi bir teknik adam bulursa değiştirir ama yönlendirme yanlış. Ender hoca takımı aldığında takım kaçıncı sıradaydı? Bilmiyormuş gibi konuşmayın. Bu kadroyu sene başa hoca mı kurdu? 1 kere de fırsat ve şans verin. Kadro kalitesi yoktu ona rağmen final yaptı. Taraftar saracak yer arıyor. Huzuru bozmamalıyız. 2-3 transfer ile önümüzdeki sene direk çıkarız. 7’den 70’e kenetlenmek gerekliydi. Destek verseydik 1. olurduk.” diye konuştular.
BAZI TARAFTARLARDAN ‘MERSİN İDMAN YURDU’ VURGUSU
Mersinliler takımın isminden şikayetçi. İçel İdman Yurdu’nun yeniden Mersin İdman Yurdu olması gerektiğini savunan taraftarlar, “İsmi yeniden alana kadar söyleyeceğiz. Bu takımın ilacı Mersin İdman Yurdu ismidir. Eğer isim, arma olursa rakiplere karşı psikolojik üstünlük kurarız. Maalesef İçel adıyla bu psikolojik üstünlüğü kuramıyoruz. Unutulacak, ertelenecek konu değil ki zaten 3 yıl oldu. Yeter artık. Herkes unuttu bırıkın Ender Alkan’ı ismimizi geri alalım. Biz ismimiz yoksa yokuz. Görünürde destek verenler bu işe bir el atsınlar, tribüncülük oynamasınlar. Bu konuda hep birlikte hareket edelim.” dediler.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir