28 Mart 2024
19 Mayıs 1919 Atatürk’ün Samsun’a çıkarak ulusal Kurtuluş savaşını başlatmasının yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Teşkilatı, “Gençliğe Borcunuz Var” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bir etkinlikle, gençlerin talep ve düşüncelerini dile getirdikleri Gençlik Panosu kurdu.
 Mersin Kültür Park’ta kurulan Gençlik Panosuna her yaştan vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Güzel havayı yürüyüş yaparak ve bisiklete binerek değerlendiren vatandaşlar, Gençlik Panosuna, ekonomide, eğitimde, hukuksal alanda yaşadıkları sorunları ve buna karşı çözüm önerilerini yazdı. Kısa sürede yüzlerce mesajın yapıştırıldığı pano ile gençler, hükümete yönelik mesajlarını da iletti. Aralarında İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, il başkan yardımcıları, ilçe başkanlarının da olduğu DEVA Partililer, aileleriyle birlikte yürüyüş yapan çocuklara da balon dağıttı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok güvendiği kesim olan ve cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğinin duruşu ile her zaman örnek olduğunu ifade eden Başkan Cenk Cenkcimenoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Umudum gençliktedir’ diyerek ülkemizin hem bugününü hem de yarınlarını gençlerimize emanet etmiştir. Bu yüzden Kurtuluş Savaşının başladığı günü Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu günün yıl dönümünde Mersin DEVA teşkilatları olarak farklı etkinliklere imza attık. Tüm partililerimiz ve aileleriyle birlikte Atatürk’ün Mersin’e geldiği zaman kullandığı Atatürk Evi Müzesini ziyaret ettiğimiz kutlamalar çerçevesinde,  Yenişehir İdman Yurdu Spor Kulübümüzü de ziyaret ederek gençlerimizle bir araya geldik. Son olarak ta geleceğimiz olan gençlerimizin talep ve düşünlerini Ankara’ya taşımak adına bir pano oluşturarak fikirlerini yazmalarını sağladık. Gençlerimizin fikirlerine her zaman büyük önem veriyoruz. Gençlerimiz yoğun ilgi göstererek aydınlık fikirlerini ve taleplerini panomuza yazdılar. Ülkemizin kurtuluşu biz gençlerin hayal gücü ve emeği ile gerçekleşeceğini bir kez daha görmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümünde etkinlikler düzenleyen DEVA Partisi Mersin Başkanlığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’de konakladığı evini ziyaret etti. DEVA Partililer ziyarette Atatürk’ün anısına sergilenen eşyaları ve anılarının yer aldığı resimleri inceledi.
Gazeteci Haldun Okdemir’in Atatürk Fotoğrafları sergisini de ziyaret eden DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı bağımsızlık hareketi Türk milletinin gücü ve desteği neticesinde başarıyla sonuçlanmış, millî mücadelenin her safhası dünya tarihine damgasını vurmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anmak adına ondan izlerin taşındığı Atatürk Evi Müzesini ziyaret ederek, partililerimiz, çocuklarımızın burasını görmesini kurtuluşun nasıl kazanıldığını görmelerini istedik. Çok güzel bir etkinlik oldu. Katılan herkese teşekkür ederim. Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!” dedi.
(Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir