19 Nisan 2024

ŞAMPİYON FENERBAHÇE KUPASINI ALDI MAÇIN ARDINDAN ŞAMPİYONLUK COŞKUSU YAŞAYAN SARI-LACİVERTLİ EKİP, ŞAMPİYONLUK KUPASINI DA ALDI

ARZU ÖZER
Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen sezonun tamamlanmasının ardından basın açıklamasında bulundu. 3 kupa hedefi ile çıkılan sezonun sona erdiğini söyleyen Çevirgen, “Hedeflediğimiz 3 kupadan sadece 1’ini almış olsak da 6 yıllık genç bir organizasyonun yaşayarak elde ettiği tecrübenin en büyük kazancımız olduğunu düşünüyoruz.” dedi.
“Mersin’e Türkiye Kupası’nı kazandırdık”
Bu kısa sürede 2 defa Kadınlar Süper Ligi’nde final oynadıklarını belirten Çevirgen, “Mersin’e 1 Türkiye Kupası kazandırdık. Ülkemizi Avrupa’nın an büyük kadın basketbol organizasyonu Eurolig’te 2 sezon ise 2 numaralı organizsayonu Eurocup’ta temsil ettik. İlk sezonumuzda çeyrek final oyanayıp bu sezon ise Final Four’a ulaşıp, yarı finallerde yer aldık. Bütün otoritelerce favori gösterildiğimiz turnuvada, finalde bizle karşılaşmak istemeyen Fransız seyircilerin de desteğini alan Umana Reyer’e karşı, taraflı hakem yönetiminin de devreye girmesiyle şampiyonluk hedefimize ulaşamadık. Avrupa maceramızının sonlanmasının ardından Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu hedefimize odaklandık. Bu sırada TBF Lisans yönetmeliklerine takıldık. Avrupa Şampiyonluğu için kurduğumuz kadromuzdaki yabancı sayısını lisans yönetmeliklerine göre azaltmamız gerektiğinden Kristine Anigwe ve Yvonne Turner ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık.” şeklinde konuştu.
“En önemli oyuncuları oynatamadık”
Bu iki oyuncuyla ilgili kamuoyunda çıkan yanlış bir algıyı düzeltmek istediklerini söyleyen Çevirgen, “Bu oyunlarımızı Eurocup’ı kazansak dahi oynatamayacaktık. Çünkü Eurocup’ı kazanmak için KBSL’de izin verilen yabancı sayısının üzerinde bir sayıya sahiptik. Ardından yerli statüde oynayan oyuncumuz Quanitre Hollinsgworth ile başlayan sakatlık serimiz, Jasmine Thomas’ın ameliyet gereksinimi ve KBSL yarı final maçlarından sonra ise kadromuzun diğer iki kilit ismi Temi Fagbenle ve Tiffany Hayes’in sakatlığı ile sürdü. Ana rotasyonumuzu oluşturan en önemli 4 oyuncumuzu Fenerbahçe maçı öncesi oynatamadık. Bu sebeple, çok iyi başlayıp ilk turda Bursa Büyükşehir’i 2-0, yarı finalde OGM Ormanspor’u 3-0 ile geçtiğimiz playoff’un finalinde Fenerbahçe Safiport karşısında ilk iki maça 3, son maça ise sadece 2 yabancı oyuncumuzla çıkmak zorunda kaldık ve finali kaybettik.” diye konuştu.
“Eksikliklerimizin farkındayız”
ÇBK organizsayonu olarak saha içinden dışına, detaylı bir değerlendirme yaptıklarını vurgulayan Çevirgen, “Eksikliklerimizin farkındayız. Önümüzdeki sezon bu eksiklikleri giderip yeni sezonda üç kulvarda şampiyonluğa oynayacağımızı tüm şehrimizin bilmesini isteriz. Şehrimizin ve bize inanan sponsorlarımızın bize yüklediği misyondan geri adım atmayacağımızdan herkes emin olabilir. Avrupa’da kadın basketboluna en fazla yatırım yapan, gerek tesisleri gerek altyapı organizasyonuyla kendi kendine yeten örnek bir kulüp durumundayız. Bugün Türkile Şampiyonu olan U16 takımımız da bunun en güzel örneklerinden biri. ÇBK Mersin Organizsayonu olarak yarıştığımız her kulvarda şampiyonluk için oynayan, bunun alternatifi düşünmeyen bir organizasyonumuz. Bu doğrultuda önümüzdeki sezon yine, gerek şehrimiz Mersin’i gerek tüm basketbolseverleri salonlara çekerek, heyecen verici bir takım kuracağımızdan kimsenin şaphesi olmasın. Şehrimizin bize olan inancını hissediyoruz. Birlikte çıktığımız. bu yolda Anadolu’dan Avrupa kadın basketbolunun en tepesine olan yürüyüşümüz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir