28 Mart 2024

MERSİN İŞKUR ENGELLİLER HAFTASINI İŞLETME ZİYARETLERİ YAPARAK KUTLUYOR

0
Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ve İlçe Hizmet Merkezleri, 10 – 16 Mayıs olarak belirlenmiş Engelliler Haftasına özel kutlama ziyaretlerini sürdürüyor.
Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu öncelikle Engelli kurum personelleri ile bir araya gelerek Engelliler Haftasının farkındalığına yönelik “-Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır, bu sosyal bilinç ve sağduyu ile yaşamalıyız. Hem insani hem kurumsal kimliğimiz gereği çalışma hayatında bir arada olmanın mutluluğunu yaşamalı ve yaşamaya vesile olmalıyız.” dedi.
Sayın Kutlu, kurum personelleri ile Engelli haftasına özel ziyaretlerine, Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik hibe desteğinden faydalanılarak kurulmuş Ergin Mühendislik Doğalgaz firması ile başladı. İşletme sahibi Muhammet Ergin’den hibe başvuru sürecinde İŞKUR’dan verilen bilgi ve destekler, işyeri kuruluş süreci ve piyasada işletmenin durumu hakkında olumlu dönüşler alması üzerine, Muhammet Bey gibi girişimci Engelli vatandaşlarımızın İŞKUR olarak her zaman yanında olacaklarını belirtti. Ardından İŞKUR İşbaşı Eğitim Programından 6 katılımcı ile faydalanmaya devam eden Özel Toroslar Engelli Bakım Merkezini de ziyaret ederek Kurucu Müdür Mahmut Sonsöz ile görüştü. Engelli ve özellikle yaşlı bireylere yönelik hassasiyetli hizmetlerinden dolayı ve istihdam noktasında İŞKUR dan yararlandıkları hizmetler için memnuniyetlerine teşekkürlerini belirtti. Son olarak, hafif düzey zihinsel engelli öğrencilere yönelik mesleki eğitim veren Çankaya Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret ederek Okul Müdürü Serdar Utma ile dersleri esnasında öğrencilerin atölye çalışmalarını gezdi. Özel öğrencilerimize kıymetli emeklerinden dolayı eğitim veren öğretmenlere teşekkür ederek öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Sayın Utma, öğrencileri Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Metal, İnşaat, El Sanatları Teknolojileri ve Yiyecek ve İçecek Hizmetleri bölümlerinde eğiterek kendisi ile barışık, günlük yaşamın gerektirdiği iş ve işlemleri bağımsız veya en az sınırlılıkla yerine getiren, çalışma disiplini ve çalışma alışkanlığı kazanan bireyler olarak yetiştirme misyonları ile iş hayatına hazırladıklarını belirtti.
Mersin İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön, Şube Müdürü Umut Yücel ve Kurslar Servisi Şefi Birgül Kılıçkaya Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneğini ziyaret ederek Mersin Şube Başkanı Soner Demir ve dernek üyeleri ile görüştü. Sayın Gön, görme engeli bulunan bireylerin toplumsal hayata daha fazla katılabilmesi ve bu yönde istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan projelerde İŞKUR olarak yanlarında olmaya devam ettiklerini vurguladı.
Mersin İŞKUR Şube Müdürleri Suat Karlıdağ ve Orhan Durmaz, Fl Konfeksiyon ve Çimsataş Çukurova İnşaat Makinaları San. Ve Tic. A.Ş. işletmelerini ziyaret ederek engelli kadrosunda istihdam edilen çalışanlarla görüştü.
Türkiye İş Kurumu Silifke Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Devecioğlu, Engelliler Haftası sebebiyle kurum personeli Ahmet Üre ile Engelliler Derneğinde düzenlenen toplantıya katılarak Dernek Başkanı Nurettin Ateş ile engelli bireylerin istihdam konusunda sorunları hakkında görüştü. Ayrıca bölgede önde gelen firmalardan Titan2 İç İçtaş İnşaat A.Ş. , Gölmak Enerji, İntens İnşaat A.Ş. ve Medcem Madencilik’i ziyaret ederek; Titan2 İç İçtaş İnşaat A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Levent Ateş, Gölmak Enerji Proje Müdürü Mustafa Ekmen, İnteks İnşaat A.Ş.
Muhasebe Müdürü Sadık Akcal, Medcem Madencilik Endüstriyel İlişkiler Yöneticisi Nurettin Türktopu ve firmaların engelli kadrosunda çalışan personelleri ile buluştu.
Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu, Engelliler Haftasına özel yapılan bu ziyaretlerde İşgücü piyasasında engelli bireylerin istihdam edilebilirlik ve bu istihdamın sürdürülebilirliği İŞKUR olarak hassasiyetle takip edilen hizmetlerden olduğunu ayrıca belirtti. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir