28 Mart 2024

‘Son 20 yılda engelli bireylerin hayata katılımlarında devrim niteliğinde adımlar attık’

0
TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi ve AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, AK Parti hükümetleri tarafından son 20 yılda engellilere yönelik birçok imkan sağlandığını belirterek, “Engelli kardeşlerimizin eğitimden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan sosyal hayata kadar her alanda ihtiyaç, talep ve beklentilerini karşılamak için devrim niteliğinde adımlar attık. Bundan sonra da hayatlarını kolaylaştırmaya, huzur ve refahlarını artırmaya devam edeceğiz.” dedi.
AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, insanların engelli olmalarının, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olduğunu, bununla birlikte normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini söyledi. Bu haftanın, engellilerin sorunlarının gündeme getirildiği, hayata onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılmaya çalışıldığı bir hafta olduğunu kaydeden Milletvekili Yılmaz, son 20 yılda AK Parti hükümetleri döneminde engelli bireylerin hayata katılımlarında önemli adımlar attıklarını söyledi.
“LÜTUF DEĞİL HAKLARIN SAHİPLERİNE TESLİMİ OLARAK GÖRÜYORUZ”
Engellilerle ilgili eksikliklerin giderilmesini bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak gördüklerini aktaran Yılmaz, yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:
“19 yıldır ‘AK Parti varsa, biz varsak, engel yok’ şiarıyla çalışmalarımızı kararlılıkla ve samimiyetle sürdürüyoruz. Bu kapsamda özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi sayımızı 2021 yılı itibariyle 2 bin 864’e, burada öğrenim gören öğrenci sayımızı 131 binden 384 bine çıkardık. Ağır engelli evladı olan annelerimize 5 yıl erken emekli olma hakkı, engelli kamu memurları için kolay emeklilik imkanı sağladık. 2020’den 2030’a kadar, engelli bireylere yönelik geliştirilecek politika ve hizmetlere yön vermesi amacıyla Engelsiz Vizyon Belgesini hazırladık. Engelli vatandaşlarımızın daha nitelikli işlerde istihdamını destekledik. Kamu ve özel sektörde işe yerleştirilen engelli sayısını 420 bine ulaştırdık. Dünyada ilk olarak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı başlattık. 2010 yılında ilk kez evde sağlık hizmetini sunduk. Engelli vatandaşlarımızın hakim savcı olabilmelerinin önündeki engelleri kaldırdık. Engellilerimize eşit eğitim imkanı sağladık.”
“HERKESİ ENGELLİLERE YÖNELİK DAHA YÜKSEK HASSASİYET GÖSTERMEYE DAVET EDİYORUM”
Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, yapılan çalışmalar sonucunda, engelli bireylerin spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına varan pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarının altını çizdi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli bireylerin yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade eden Yılmaz, “Engelli kardeşlerimizin eğitimden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan sosyal hayata kadar her alanda ihtiyaç, talep ve beklentilerini karşılamak için önemli adımlar attık. Bundan sonra da hayatlarını kolaylaştırmaya, huzur ve refahlarını artırmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle; bizlerin de birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan bütün toplumumuzu, engellilerimize yönelik daha sorumlu davranmaya ve daha yüksek bir hassasiyet göstermeye davet ediyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir