29 Mart 2024

‘ÇİFTÇİNİN, HAYVANCININ GELDİĞİ SON NOKTA BU!’

0

Başarır: “Canlısıyla ilgilenmiyorsunuz, alın ölüsüyle ilgilenin!” İşte bu tablo kendi yurttaşına sırtını dönen iktidarın eseridir!”

Tarsus’ta çiftçilik ve hayvancılık yapan bir üretici, hayvanlarının ölümüne ilgi göstermediğini ileri sürdüğü Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü’nü kapısına ölen hayvanlarından birini bırakarak protesto etti. Amatör bir telefonla kaydedilen protesto görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Ülkemizde çiftçinin hayvancının geldiği nokta bu!” dedi.
Tarsus’ta bir hayvan üreticisi, ineğinin ölmesiyle bunalıma girerek, inek ölüsünü Tarım ilçe Müdürlüğü’nün kapısı önüne bıraktı. Üretici İlçe Tarım Müdürlüğü’nün kapısında, “Canlısıyla ilgilenmiyorsunuz, alın ölüsüyle ilgilenin!” diyerek isyanını dile getirdi.
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da konuya ilişkin amatör görüntüyü Twitter’dan paylaştı. Başarır, “Ülkemizde çiftçinin, hayvancının geldiği nokta bu! Mersin Tarsus’ta hayvancılık yapan bir vatandaş ölen danasını İlçe Tarım Müdürlüğü’nün kapısına bırakıyor! “Canlısıyla ilgilenmiyorsunuz, alın ölüsüyle ilgilenin!” İşte bu tablo kendi yurttaşına sırtını dönen iktidarın eseridir!” şeklinde konuştu.
Son 10 gün içinde 4 küçükbaş hayvanının bir hastalık sonucu öldüğünü ifade eden vatandaş, 3’ü eylemden önce biri de bugün öldü. Hayvanlarımın ölüm nedeni konusunda Tarım Müdürlüğü’ne başvurmamıza rağmen geri dönüş alamadık. Ben de yetkililerin ilgisizliğini protesto etmek için ölen bir hayvanı kurumun önüne attım.” dedi.
 (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir