19 Nisan 2024

ADD Mersin Şubesi Cumhuriyet’in 100. Yılına Girerken Halkla Buluşuyor

0
ARZU ÖZER – MUSTAFA ERCAN
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Cumhuriyetin 100. yılına girerken halka buluşma toplantıları gerçekleştiriyor.
MTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen ilk toplantıda  ‘Cumhuriyetimizin 100, yılında dünden bugüne Türkiye’de tarımsal Üretim ve Gıda Güvenliği’ oldu.
“Cumhuriyetin 100. Yılında, Dünden Bugüne Tarımsal Üretim ve Gıda Güvenliği” temalı toplantıda çok değerli ve önemli bilgiler verildi. Toplantıyı ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan yönetti. Gıda Mühendisleri Odası(GMO) Mersin Şube Başkanı Yusuf Değirmenci gıda tekelleri konusunda aydınlatıcı çok önemli bilgilerle sunum yaparak konuşmasını tamamladı. Daha sonra soru ve yanıtlara geçildi.
Nitelikli katılımın sağlandığı toplantıda, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, konuşmasıyla oda olarak ilk defa Mersin’de kurulan Agropark (Tarımsal Organize Sanayi) çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Prof.Dr.Halil İbrahim Oğuz’nda Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi(Adıyaman Üniversitesi) çok değerli uyarı ve bilgilendirmeleri oldu.
ADD Erdemli Şube Başkanı Haluk Gülle, Alata Ziraat Kültürleri işletmesindeki çalışmalara ve Avgadı yöresindeki BİOKÜTLE işletmelerinin yaptıkları Ardıç Ağacı Kıyımlarına değindi.
ÇYDD Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı, Maryet Tanlı, GİŞKAD Kurucu Başkanı , Cavidan Demirağ, MERÇED Yönetimi Adına Şuna Kılıçcı, Sosyal Demokrasi Derneği,Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ali Galip Özkan, YKKED Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Aslan, Akdeniz Mahalle Muhtarı Mehmet Dindar Katıldılar.
Konuşmacı Yusuf Değirmenci tarafından özellikle KOOPERATİFÇİLİK. ve “ Küçük Aile İşletmeleri” kavramları ve bu konuda yapılan çalışmalar üzerinde duruldu,
Gıdaya erişim olanağına “ Gıda Güvencesi”, Sağlıklı gıdaya erişimin “Gıda Güvenliği” olarak tanımlandığı toplantıda katılımcıların çeşitli soruları yanıtlandı ve katılımcılar Mersin’deki çevre tahribatlarına yönelik bilgilendirmeler yaptılar.
ADD Mersin Şube Yönetimi tüm katılımcılar teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir