29 Mart 2024

Tarsus’un köylerinde çocuklar 3 gün bayram coşkusu yaşadı

0

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS'A DEĞER KATANLAR KURULUNUN ÖNCÜLÜĞÜNDE BAYRAM ŞENLİĞİNİ ÇOCUKLAR İÇİN TARSUS'UN KIRSAL MAHALLELERİNE TAŞIDI. "HER KÖY BİZİM KÖYÜMÜZDÜR" SLOGANIYLA TAŞKUYU, YEŞİLTEPE VE SAĞLIKLI MAHALLELERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLERDE ÇOCUKLAR BAYRAM COŞKUSUNU DOYASIYA YAŞADI. (KIYMET GÖKÇE/MERSİN-İHA) Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus'a Değer Katanlar Kurulunun öncülüğünde bayram şenliğini çocuklar için Tarsus'un kırsal mahallelerine taşıdı. "Her Köy Bizim Köyümüzdür" sloganıyla Taşkuyu, Yeşiltepe ve Sağlıklı mahallelerinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’a Değer Katanlar Kurulunun öncülüğünde bayram şenliğini çocuklar için Tarsus’un kırsal mahallelerine taşıdı. “Her Köy Bizim Köyümüzdür” sloganıyla Taşkuyu, Yeşiltepe ve Sağlıklı mahallelerinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA), Tarsus’un kırsal mahallelerinde şenlik havası estirdi. Ramazan Bayramına denk gelen etkinliklerde çocuklar bayram coşkusunu kendi mahallelerinde tattı.
Çocuklara su matarası, şeker, mamul, çikolata ve meyve suyu ikram edildi
Şenliklerde, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi çocuklara çeşitli ikramlar sundu. Sosyal Hizmetler Dairesinin Ramazan Bayramında çocuklar için hazırladığı 60 bin adet su matarası içerisine yerleştirilen bayram şekerlerinin bir kısmı üç mahallede düzenlenen etkinliklerde dağıtıldı. Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri, çocuklara mamul ve meyve suyu ikram etti. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi de çocukları meyve suyu ve çikolata hediyesiyle sevindirdi.
Etkinlikler ilk gün Taşkuyu’da başladı
Etkinliklerin ilk durağı Taşkuyu Mahallesi oldu. Mahallede konserle başlayan etkinlikler; cere-çömlek atölyesi, yüz boyama, drama atölyesi ve karikatür-resim atölyesiyle devam etti. Çocuklar, etkinliklerin devamındaki halat çekme ve çuval oyunlarıyla yarışma heyecanı yaşadı. Gün sonunda ise Hacivat-Karagöz oyununu seyreden çocuklar kahkahaya boğuldu. Aileleri de çocuklarının yaşadığı mutluluğu zaman zaman uzaktan seyrederken, bazen de çocuklarıyla birlikte aktivitelere katıldı.
Etkinliklerin diğer durakları bayramın ikinci günü Yeşiltepe Mahallesi, üçüncü günü ise Sağlıklı Mahallesi oldu.
Etkinliklerin 7 Mayıs Cumartesi günü Çiçekli, 8 Mayıs Pazar günü de Hacıhamzalı Mahallesinde devam edeceği bildirildi.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir