18 Nisan 2024

“İnsanca yaşamak bir yana, hayatta kalmak her gün zorlaşıyor”

0
ARZU ÖZER – MUSTAFA ERCAN
Mersin Tabip Odası Yeni Yönetim Kurulu ve Başkanı düzenlediği basın toplantısı ile hekimlere sorunları ve talepleri için 1 Mayıs’ta alanlara inme çağrısı yapan basın açıklaması gerçekleştirdi.
Basın açıklamasını okuyan Başkan Dr. Nasır Nesanır, ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, borçlanma derken ülkemizde insanca yaşamanın bir yana, hayatta kalmanın dahi her gün zorlaştığına dikkat çekerek, “Hekimler 1 Mayıs’ta AlanlaraEkonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi, doğa talanı, borçlanma derken ülkemizde insanca yaşamak bir yana, hayatta kalmak her gün zorlaşıyor. Bu düzen toplumun işini, aşını, geçimini, sağlığını, dışlananları ve yok sayılanları korumuyor, aksine tehdit ediyor. Halk işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, artan borçlarla, salgınla mücadele ederken 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar ülkenin tüm kaynaklarını, bir avuç patronu ve ayrıcalıklı zümreyi korumak için seferber etti, etmeye devam ediyor.” dedi.
“Taleplerimiz ve öfkemiz var”
Bu koşullar altında hakların, mesleğin ve toplumun sağlık hakkı için söyleyecek çok şeyleri olduğunu söyleyen Nesanır, “Taleplerimiz ve öfkemiz var. Bizlerin emeğine ve geleceğine sahip çıktığı ‘g(ö)rev’in öncesinde ve sonrasında çeşitli vaatlerde bulunan siyasi iktidar, ne yazık ki bizi şaşırtmamış, zaten yetersiz olan bu vaatlerini bile yerine getirmemiştir. Ne özlük haklarımızda bir iyileşme ne sağlıkta şiddette azalma ne de sağlığın herkes için ücretsiz olması ile ilgili adım atılmıştır. İyileşme bir yana, pandemideki gibi gerçek verilerin yansıtılmadığı enflasyonla da her emekçi gibi biz hekimlerin maaşları da erimiştir. Hekimleri yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm edenler, emeklileri açlık sınırının altında ücretlerle yaşamak zorunda bırakanlar, genç meslektaşlarımızı ülke dışında hayat kurmaya itenler , kölelik koşullarında çalışmayi dayatanlar, kullandıkları dil ile sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önünü açanlar, sağlıklı bir toplum için sorumluluklarını yerine getirmedikleri ve yönetemedikleri sürece, bizler hekimlere, topluma verdiğimiz sözü tutup emeğimize, geleceğimize, sağlığımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.Hekimlerin yaşama, çalışma ve ekonomik koşullarının düzeltilmesi amacıyla 10 acil talebimizin gerçekleşmesi için “emek bizim, söz bizim”, ‘bu düzen böyle gitmez, birlikte değiştireceğiz’ diyerek tüm emek ve demokrasi örgütleriyle en güçlü şekilde omuz omuza Üzüntü ve öfkemizi umuda dönüştürmek için 1 Mayıs’ta meydanlarda olacağız.” şeklinde konuştu.
Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu 1 Mayıs Pazar günü saat 10.30’da Eski Tevfik Sırrı Gür Stadı Kutlama ve Konser Alanı’nda toplanılacağını ve  Cumhuriyet Meydanı’nda İlkay Akkaya Konseri verileceğini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir