29 Mart 2024

‘EMO MERSİN ŞUBE SEÇİMİ UYGUN GÖRMEDİ’

0
ARZU ÖZER – MUSTAFA ERCAN
Elektrik Mühendisleri Odası 12. Dönem Genel Kurulu’ndan sonra oluşan imza toplama sonra EMO Yönetim Kurulunu Bilgilendirme amacıyla açıklamalarda bulundu. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi’nin 26-27 Şubat’ta gerçekleştirdiği olağan genel kurulu sonrası uzlaşmanın bozulduğunu ve listenin değiştirildiği belirterek olağan üstü kongre talebi için Alkan Alkaya imza kampanyası başlatmış, toplanan imzaları yönetime sunmuştu. EMO’nun yeni başkanı Uğur Tulay olağanüstü genel kurul gündemiyle toplanarak Seçimli Olağanüstü Genel Kurul yapılamayacağını ifade etti.
EMO Mersin Şubesi 12.Dönem Yönetim Kurulu, “EMO 12.Olağan Genel Kurulu 26-27 Şubat 2022 tarihlerinde yapıl, Yapılan seçimlerde bizlere 2 yıllık süre ile Şubemizi yönetmek üzere yetki verdiniz. Öncelikle Genel Kurulumuza katılan,oy kullanarak seçme ve seçilme hakkını kullanan üyelerimiz başta olmak üzere bütün meslektaşlarımıza 12. Dönem Yönetim Kurulu olarak teşekkür ederiz. Ancak, bir grup arkadaşımız tarafından, Sosyal medya ve basın aracılığı ile Seçimin ertesi günü 12.Dönem Yönetim Kurulunun meşru olmadığını yapılan beyanla üyelerimizden imza toplanmaya başlanmış ve bu yöntemle Şubemizi Olağanüstü Genel Kurulu`na götürme çalışması yapılmıştır.
 Odamız 6235 sayılı Kanun ile kurulan ve Türkiye sınırları içinde meslek ve sanatlarını yürütmeye yasal olarak yetkili, yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar ve mimarları örgütünde toplayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği içindeki, tüzel kişiliğe sahip, kamu kurumu niteliğindeki bir meslek kuruluşu olan Elektrik Mühendisleri Odası bu Ana Yönetmelik hükümlerine bağlı olduğundan yapılan onca açıklamaya rağmen her hangi bir açıklama yâda kamuoyunda tartışma yaratacak bildirimlerinden bugüne kadar imtina etmiştir.” ifadelerini kullandı.
“Seçimde oy kullanan üyelerimizin hür iradesini yok sayıldı”
Gelinen aşamada 12. Dönem Yönetim Kurulu tarafından üyelerimizi bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma zorunluluğunun hâsıl olduğu söylenen açıklamada, “Seçimde oy kullanan üyelerimizin hür iradesini yok sayarak İmza toplayıp Şubemizi Olağanüstü Seçimli Genel Kurula götürmek isteyen arkadaşlarımızın tartışacağı yerler odamızın kurulları olması gerekirken birtakım yanlış ve eksik bilgilerle Genel Kurulumuzu sosyal medya,yazılı ve görsel basında tartıştırarak Meslek İlke ve Kurum kültürümüzün bozulmasına sebep olmuşlar ve büyük çoğunluğu Genel Kurula katılmayan ve oy kullanmayan meslektaşlarımıza yanlı, eksik ve yanlış bilgilendirme yapılarak Olağanüstü Genel Kurul için imza almaya çalışılmış, bir kısım meslektaşımızdan bu yöntemle imza alınmıştır. Demokratik ve kanuni haklarını kullanmak her üyemizin hakkı ve görevidir. Üyelik hakkını kullanarak bireysel aday olan ve Şube Yönetim Kurulu`na seçilen kişileri gerekçe yaparak Olağanüstü Genel Kurul istemenin ne kadar doğru olduğunu sizlerin takdirine bırakıyoruz. Aynı şekilde, Olağanüstü Genel Kurul talep eden arkadaşlarımızın bir kısmı demokratik ve meşru görmedikleri Şubemiz Genel Kurulunda EMO Merkez Delegesi seçilmişler ve Ankara`da EMO 48.Olağan Genel Kurulu`na katılıp oy kullanmışlardır. Sonuç olarak EMO Gözlemcisinin bulunduğu, Divan`ın usulüne uygun olarak yönettiği ve tutanak tuttuğu İlçe Seçim kurulu tarafından yapılan seçimleri meşru görmeyip Olağanüstü Genel Kurul istemek EMO,Şubemiz, Mesleğimiz ve Meslektaşlarımızın itibarının zedelenmesinden başka bir amaca hizmet etmeyecektir. Söz konusu süreç usul ve esas yönünden mevzuatlara uygun olmadığı açık olup Şube Yönetim Kurulu kararıyla Seçimli Olağanüstü Genel Kurul yapılamayacağı kararı alınmıştır.” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir