19 Nisan 2024

ACELE KAMULAŞTIRMA GELDİ ANKARA ÇIKARMASI SONUÇ VERDİ

0

Doğmuş: “Sayın Bakan’ın verdiği sözü tutması ve Çeşmeli-Taşucu yolunun yapımını hızlandırılması bizi oldukça memnun etti.”

Haber / MUSTAFA ÖZCAN

Geçtiğimiz hafta yaklaşık 20 kişilik bir heyetle Ankara’ya çıkarma yapan MERYAD bir dizi görüşmelerde bulunmuştu. İki ilde bazı taşınmazların kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.
Buna göre, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi) Projesi güzergahına rastlayan kesimde araziye girilebilmesi ve yol yapım çalışmalarının yürütülmesi amacıyla Mersin’in Mezitli, Erdemli ve Silifke ilçelerindeki bazı mahallelerde bulunan taşınmazlarla üzerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.
MERYAD’ın Ankara çıkarması
ilk meyvesini verdi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile yapılan toplantı oldu. Bu toplantıda MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, Mersin’in en önemli isteğinin havaalanı olduğunu ondan sonra Çeşmeli-Taşucu Oto yolu olduğunu belirtti. Bu görüşmelerle Coşkun Doğmuş, Mersin’in vergi ödemede 5-6. sırada olduğunu, vergiden pay almaya gelince hiçbir zaman 24-25. sıranın altına düşmediğini söyledi. Bununla beraber otoban bağlantı yolunun Taşucu-Antalya yolunun, Silifke-Karaman yolunun da tamamlanması gerektiğini dile getirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, havaalanını yılbaşına açmayı planladıklarını Çeşmeli-Taşucu otoyolunun hızlandıracaklarını ve biran önce inşaatına başlanması için çalışacaklarının sözünü verdi ve bir hafta sonrasında bu güzergah için acele kamulaştırma kararı alındı.
Coşkun Doğmuş yaptığı açıklamalarda, “Sayın Bakan’ın verdiği sözü tutması ve Çeşmeli-Taşucu yolunun yapımını hızlandırılması bizi oldukça memnun etti. Kararnameyi imzalayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.
‘Durmak yok yola devam’
Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, ‘Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu’ projesi ile ilgili çok önemli bir adımın daha atıldığını ifade ederek durmak yok hizmete devam dedi.
Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan 18 Nisan 2022 tarih ve 5425 sayılı karar ile proje ile ilgili bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması işleminin başlatılacağını ve projenin belirlenen sürede hızla tamamlanması için çalışmaların takipçisi olacağını belirterek, “Durmak yok, hizmete devam. Hayırlı olsun.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir