28 Mart 2024

Muz kolileri içerisine gizlenmiş 258 kilo kokain daha!

0

Mersin’de muz kolileri içerisine gizlenmiş 258 kilo kokain ele geçirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Terörün en büyük finans kaynağının kökünü kurutmaya devam ediyoruz.” derken, Mersin Limanı artık kokainin merkezi oldu. Bu kokainlerin sürekli olarak Mersin’de kime geldiği ise merak konusu!

Mersin’de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda, deniz yoluyla Mersin’e getirilen bir konteynerdeki muz kolileri içerisine gizlenmiş 258 kilogram kokain ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Ekvator ülkesinden temin edilen uyuşturucunun deniz yoluyla Mersin’e getirilerek buradan yurt içinde piyasaya sürülmek üzere sevk edileceği belirlendi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde belirlenen yük gemisini takibe alan ekipler, gemiyi Ekvator’dan Mersin’e kadar izledi. Geminin limana ulaşması ve üstündeki konteynerleri antrepoya indirmesinin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, muz yüklü konteynerlerde arama yaptı. Yapılan aramada bir konteyner içerisindeki muz kolileri arasına gizlenmiş 258 kilogram kokain ele geçirildi.
Olayla ilgili konteynerin bağlı bulunduğu firma yetkilileriyle ilgili soruşturma başlatıldı.
“Terörün en büyük finans kaynağının kökünü kurutuyoruz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin Limanı’nda düzenlenen operasyonda 258 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini ve şüpheli 3 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Soylu, “Terörün en büyük finans kaynağının kökünü kurutmaya devam ediyoruz.” dedi.
Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Terörün en büyük finans kaynağının kökünü kurutmaya devam ediyoruz. Mersin Limanı’nda, Mersin İl Jandarma Komutanlığımız tarafından konteynere gerçekleştirilen operasyonda 258 kilo kokain yakalandı. 3 kişi gözaltına alındı. Jandarmamıza ve tüm operasyon birimlerine tebrikler” ifadesini kullandı. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir