28 Mart 2024

“MERSİN İÇİN KAZANILMIŞ ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞER OLACAK”

0

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak kente kazandıracakları ‘Umut Çocuk’ heykeli için çalışmalarına devam eden Heykeltıraş Ayla Turan’ı ziyaret etti. Başkan Seçer, Mersin’in zihniyet dönüşümü için kültüre ve sanata ihtiyacı olduğunu belirterek, “Sanatın gücü çok farklı ve etkili; silahtan, paradan çok daha güçlü” dedi.

“Bunu tarihin belleğine kazıyoruz”

‘Umut Çocuk’ heykeli, Mersin için ‘İnanç ve Umut Yılı’ olan 2022’de, yeni yapılacak Kent Meydanı’nda Mersinlilere armağan edilecek. Heykeltıraş Ayla Turan, Kemal Tufan ve Majid Haghighi’yi Macit Özcan Tesisleri’nde ziyaret eden Başkan Seçer, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Seçer’in “Umut Çocuğu yapıyoruz. Umudumuz çocuklarımız. Yıllar sonra herhalde Türkiye’nin bugününü ifade edecek. Şimdi bunu tarihin belleğine kazıyoruz aslında bir anlamda” ifadelerinin üzerine sanatçı Ayla Turan da  “Öyle bir mesaj vermeye çalışıyoruz. Umut ettiğimiz günlerdeyiz” yanıtını verdi.

“Mersin için kazanılmış çok önemli bir değer olacak”

Başkan Seçer, çok güzel bir çalışma yapıldığını dile getirerek, “Eminim ki Mersin için de kazanılmış çok önemli bir değer olacak. Her geçen gün de bunun önemi anlaşılacak. Nasıl bir dönemde bu heykelin yapıldığı, bundan sonraki süreçteki gelişmeler bu çalışmaların değerini ortaya koyacak diye düşünüyorum. Hepimiz açısından önemli, değerli” dedi. Sanatçı Ayla Turan da bu fırsatı sağladıkları için Başkan Seçer’e teşekkür etti.

Başkan Seçer, Mersin’in harika bir kent olduğunu ve daha da ileriye gitmesi için çabaladıklarını söyledi. Umut Çocuk heykelinin sergileneceği alandan da bahseden Başkan Seçer, “Çok merkezi bir alan. Hem yoğun insan trafiğinin olduğu hem yenileme alanı, koruma alanı” diye konuştu.

“Sanat, silahtan, paradan çok daha güçlü”

Başkan Seçer, Mersin’in bir dönüşüm süreci içerisinde olduğunu, Heykeltıraş Ayla Turan’ın da sanatı ile bu sürece katkı sağladığını belirterek, “Kentimizin dönüşüm süreci içerisinde böyle bir çalışmanın katkısı olacağından çok eminim. Sanatın gücü çok farklı, çok etkili. Silahtan da paradan da çok daha güçlü. Mutlaka Mersin’in değişimi, dönüşümü, imarı için kaynağa, paraya ihtiyaç var ama mental dönüşümü için de zihniyet dönüşümü için de bilgiye, kültüre, sanata ihtiyaç var. İşte o ihtiyaç alanlarından biri de sanat ve sanatçı. Ayla Hanım da bu görevini yapıyor. Çalışmalarından dolayı, bize kazandırdığı eserden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Sanatçı Kemal Tufan ise Umut Çocuk heykelinin diğer kentlere de örnek olmasını dileyerek, “İnşallah diğer kentler de sadece yapmış olmak için değil hakikaten kıymetini bilerek, isteyerek, hissederek, doğru yöntemlerle bu tür işler yaparlar. Yoksa ‘haydi sanat yapalım, yapmış olmak için yapalım’ değil” diye konuştu. Mersin’e yıllar önce geldiklerinden de söz eden Tufan,  Tekrar geldiğimizde Mersin’in ne kadar değiştiğini, geliştiğini gördük. Hakikaten Türkiye’ye örnek olacak bir yer” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir