20 Nisan 2024

Mersin’de 1 Mayıs mitingle kutlanacak

0
MUSTAFA ÖZCAN
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs’ı Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek miting ile kutlayacaklarını açıkladı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın programına ilişkin Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantının yapıldığı salona, Kürtçe, Türkçe ve Arapça “Haydi 1 Mayıs’a” yazılı döviz asıldı.
Açıklamayı yapan Genel-İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Türkiye’de son yıllarda ciddi bir ekonomik kriz ve ekonomik çöküş yaşandığını söyleyerek, “İşçiden, çiftçiye memurdan emekliye siyasetçiden akademisyene askerden polise bu ülkede herkesin sorunu gerçekten çok derin yaralar almış ve derinleşmiştir. Bugün bu sorunların üstesinden gelebilecek bir iktidarın, bir hükümetin olmadığını buradan hep birlikte görüyoruz. Biz bu yılki 1 Mayıs’ta bu toplumsal soruna dönüşen krizin, toplumsal bir muhalefetle çözülebileceğine olan inancımızla 1 Mayıs’ı bu yıl daha görkemli daha kitlesel bir şekilde kutlamayı
planlıyoruz. Bunun için 1 Mayıs’ta saat 10.30’da eski Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde toplanacağız.” dedi.
Oradan da sahil yolundaki yürüyüşün ardından Cumhuriyet Alanına gelecekleri bilgisini veren Göksoy, “Buradaki konuşmaların ardından İlkay Akkaya konseri ile mitingimizi, şenliğimizi, etkinliğimizi tamamlayacağız. Bu yılki 1 Mayıs’ta temel konu asgari ücretin yoksulluk ve açlık sınırının altında kalması olacak. Emekli ücretleri yine açlık sınırının altında kaldı. 7’den 70’e esnaftan çiftçiye bütün insanların, kesimlerin artık geçinemiyoruz dediği bir noktaya gelmişiz. Biz bütün bu sorunları dile getirmek üzere alanlarda olacağız. 1 Mayıs’ta sadece işçinin, çiftçinin,emekçilerin değil, öğrencinin katledilen, tacize tecavüze uğrayan kadınların, gençlerin, çiftçinin, emekçinin, memurun akademisyenin, siyasetçinin de sesi olacağız. Biz Türkiye’de demokratik bir zemini demokratik bir ortamı kurana kadar 1 Mayıs coşkusu ile her yerde her alanda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir