20 Nisan 2024

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Programı açıklandı

0
ARZU ÖZER
21 Mayıs-11 Haziran 2022 tarihleri arasında 20’incisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest) programı, Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklandı. Merfest Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı’nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal program sunumunu gerçekleştirdi.
Toplantıya çok sayıda gazetecilerle birlikte festival yürütme kurulu üyeleri, Sanat Etkinlikleri Derneği üyeleriyle birlikte Mersinli sanatseverler katıldı.
Mersin Uluslararası Müzik Festivali, ‘Müzik Birleştirir’ temasıyla 21 Mayıs-11 Haziran 2022 tarihleri arasında perdelerini 20’inci kez açacak. Festival, 12 etkinlikle 20 gün sürecek. Festivalde, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Kazakistan, İspanya, Çin ve Türkiye’den farklı müzik türlerinden solist ve müzik toplulukları, Mersin’de adeta müzik şöleni sunacak. Etkinlikler, Mersin Kültür Merkezi, Tarsus Baca Meydanı, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi, Latin Katolik Kilisesi, Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Konser Salonunda gerçekleştirilecek. Etkinliklerden 3’ü ücretsiz olarak Mersinlilerle buluşacak.
Festivalde, Sanat Ödülü, Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü olmak üzere 3 farklı dalda ödüller dağıtılacak, ayrıca bu yıla özel MUMF 20. Yıl Özel Ödülü de verilecek. Festivalde ayrıca, Aralık 2021’de yaşamını yitiren Mersinli Ressam Lina Nasif anısına da bir konser düzenlenecek.
20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Kazakistan, İspanya, Çin ve ülkemizden gelen farklı müzik türlerinden solist ve müzik topluluklarını Mersin’de misafir edecek. Şef Murat Cem Orhan yönetiminde gerçekleştirilecek açılış konserinde, Türkiye’nin opera yıldızları Asude Karayavuz (Mezzo Soprano), Hale Soner Kekeç (Soprano), Erdem Erdoğan (Tenor), Caner Akgün (Bariton)  yer alacak. Festival Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 21 Mayıs 2022 Cumartesi saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak.
Programda yerini alacak diğer solist ve müzik toplulukları ise şunlar; Elif Sanchez, Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle Utrecht String Quartet, Ceylan Ertem, Kerem Görsev Trio, Kazakistan’dan Turan Ethno Folk Band, Şef Daniel Fedorean yönetiminde, MBB Kent Orkestrası eşliğinde Zeynep Casalini, Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Jamal Aliyev, piyano eşlikli resital ile Hasan Gökçe Yorgun ve Jiao Lii, Melek Mosso, Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle Wiener Klavier Quartett ve İstanbul Modern Dans Topluluğu.
‘Bu seneki temamız ‘Müzik Birleştirir’
Merfest Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı, “Ele yürek yüreğe sevgiyle büyüttüğümüz ve bugün 20’inci yaşını kutlayan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin program açıklama ve bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz.” diyerek başladığı konuşmasında, “20’inci yaşımızı, ne yazık ki savaş ve salgınların yol açtığı sıkıntılar içinde buruk kutluyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki, genelde sanat, özelde müzik, biraz da olsa  toplumumuzu rahatlatacaktır. Bu yüzden, bu yıl festivalimizin temasını Müzik Birleştirir olarak belirledik. Gelecek kuşaklara bırakacağımız ve birlikte büyüttüğümüz bu kültür hazinesiyle ne kadar övünsek azdır.  Şimdi, 21 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali programını sunmak üzere, sözü, Sanat Yönetmenimiz Erdoğan Şanal’a bırakıyorum. Mersinimize ve Mersinlilere hak ettiği güzellikleri sunma mücadelesinde 20 yıldır bizleri yalnız bırakmayan siz değerli basın kurumlarımıza, en içten teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi
Program
GALA KONSER/Açılış Konseri
Şef: Murat Cem Orhan
Solistler
Asude Karayavuz (Mezzo Soprano)
Hale Soner Kekeç (Soprano)
 Erdem Erdoğan (Tenor)
 Caner Akgün (Bariton)
Festival Orkestrası
Türkiye’nin opera yıldızları Mersin’de.
 20. yaşını kutlayan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, perdelerini Şef Murat Cem Orhan yönetiminde Türkiye’nin opera yıldızlarıyla açıyor. Erdem Erdoğan (Tenor), Caner Akgün (Bariton), Asude Karayavuz (Mezzo Soprano), Hale Soner Kekeç’in (Soprano),  solist olarak yer alacağı konser, 21 Mayıs 2022 Cumartesi saat: 20.00’de Festival Orkestrası eşliğinde Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak.
TÜRKÜLERLE CAZ: ELİF SANCHEZ
Kendi adını taşıyan ilk albümüyle müzikseverlerin gönlünde taht kuran Caz Solistti Elif Sanhcez, merakla beklenen ikinci albümünden şarkılarıyla Mersin’e geliyor.
20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, “Caz da söylerim ama türküler benim evim” diyerek ilk albümünde seslendirdiği şarkılarla unutulmaz yorumlara imza atan Caz Solistti Elif Sanhcez’i Mersinli hayranlarıyla buluşturuyor. Grammy ödüllü İspanyol Besteci ve Gitarist Javier Limon’un yapımını üstlendiği “Mi Voz” (Sesim) adını taşıyan ikinci albümünden şarkıların seslendirileceği konser, 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat: 20.00’de Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde yer alacak. İlk kez Mersin’de müzikseverlere sunulacak olan Mi Voz, 9 İspanyolca ve 2 Türkçe şarkıdan oluşuyor.
WIENER KLAVİER QUARTETT
Avusturya Kültür Ofisi İşbirliğiyle
20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, ülkeler arası dostluk ve kardeşliğin geliştirilmesi anlayışıyla düzenlediği konserlerine Avusturyalı klasik müzik topluluğu Viener Klavier Quartett ile devam ediyor. Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan konser, 24 Mayıs 2022 Salı saat: 20.00’de Tarsus St. Paul Müzesi’nde yer alacak.
CEYLAN ERTEM
Aşık Mahsuni Şerif’in türkülerine getirdiği yorumuyla müzikseverlerin gönlünde taht kuran Türk Rock Müziği’nin yıldızı Ceylan Ertem, 25 Mayıs 2022 Çarşamba saat: 20.00’de Tarsus Baca Meydanı’nda hayranlarıyla ücretsiz olarak buluşuyor. Konserde Sanatçı, her yaştan müzikseverlerin dillerinden düşmeyen sevilen şarkılarını seslendirecek.
KEREM GÖRSEV TRİO
Türk Caz Müziği’nin gözde topluluklarından Kerem Görsev Trio, 26 Mayıs Perşembe saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde hayranlarıyla buluşacak. Kerem Görsev Trio, Kerem Görsev (Piano), Volkan Hürsever (Kontrabas), Ferit Odman (Davul) isimlerinden oluşuyor.
TURAN ETHNO FOLK BAND
Etnik müziğin Kazakistanlı topluluğu Mersin’de.
20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, etnik müziğin Kazakistanlı usta topluluğu Turan Ethno Folk Band’ı Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor. Türk dünyasından yerel müziklerin seslendirileceği konser, 28 Mayıs 2022 Cumartesi saat: 20.00’de Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak yer alacak.
ZEYNEP CASALİNİ&MBB KENT ORKESTRASI
Şef: Daniel Fedorean
Pop müziğinin ünlü ismi Zeynep Casalini en güzel şarkılarıyla Mersin’de.
Pop müziğinin ünlü ismi Zeynep Casalini, Şef Daniel Fedorean yönetiminde, MBB Kent Orkestrası eşliğinde hayranlarıyla buluşuyor. 29 Mayıs 2022 Pazar saat: 20.00’de Mersin Özgecan Aslan Meydanı’nda yer alacak konser, ücretsiz olarak seslendirilecek.
SENFONİK AKŞAM
Jamal Aliyev (Viyolonsel)
Şef: İbrahim Yazıcı
Festival Orkestrası
Klasik müziğin Azerbaycanlı genç yıldızı Mersin’e geliyor.
 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, klasik müziğin Azeri yıldızı Jamal Aliyev’i (Viyolensel) Mersinli sanatseverlerle buluşturuyor. Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde, Festival Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 31 Mayıs 2022 Salı saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak. Konserde, Dvorak’ın Viyolonsel Konçertosu ile birlikte Çaykovski’nin 5. Senfonisini seslendirilecek.
BATI’DAN DOĞU’YA MÜZİK YOLCULUĞU
Hasan Gökçe Yorgun&Jiao Li
Klasik müziğin Mersinli genç ustası Hasan Gökçe Yorgun (Keman) ve Çinli piyanist Jiao Li, Batı’dan Doğu’ya Müzik Yolculuğu adını verdikleri dünya bestecilerinden oluşan repertuvarlarını piyano eşlikli bir keman resitaliyle Mersin’de seslendirecek. Konser, 02 Haziran 2022 Perşembe saat: 20.00’de MEÜ Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yer alacak.
MELEK MOSSO
En güzel şarkılarıyla Melek Mosso Mezitli’de.
Pop müziğinin ünlü ismi Melek Mosso, 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında 04 Haziran 2022 Cumartesi saat: 20.00’de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’unda yer alacak. Müziğin pek çok dalından şarkılar söyleyerek adından sıkça söz ettiren Mosso, eşsiz yorumuyla dillerden düşmeyen efsaneleşmiş şarkılarını bu kez Mersinli hayranları için seslendirecek.
UTRECHT STIRING QUARTET
Hollanda Ankara Büyükelçiliği İşbirliğiyle
Ressam Lina Nasif Anısına
Klasik müziğin Hollandalı ustalarından oluşan Utrecht String Quartet, seçkin repertuvarlarını geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman Mersinli Ressam Lina Nasif anısına seslendirecek. Hollanda merkezli topluluk, Eeva Koskiren (Finlandiya), Katherina Routley (Avusturalya), Mikhail Zemtsov (Rusya), Sebastian Koloski (Almaya) isimlerinden oluşuyor. 07 Haziran 2022 Salı saat: 20.00’de Mersin Latin Katolik Kilisesi’inde yer alacak konserde, L.v.Beethoven’ın String Quartet op.18 ve Astor Piazzolla’nın Cuatro Estaciones arranged for String Quartet eserleri seslendirilecek.
İSTANBUL MODERN DANS TOPLULUĞU
20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Kapanış Etkinliği
20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali,
perdelerini İstanbul Modern Dans Topluluğu ile kapatıyor.
Çalışmalarına İstanbul Devlet Opera ve Balesi bünyesinde, ünlü Koreograf Beyhan Murphy ile sürdüren “İstanbul Modern Dans Topluluğu”, Elektronica projesiyle Mersin’e geliyor. Etkinlik, 11 Haziran 2022 Cumartesi saat: 20.00’de Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir