29 Mart 2024

Seçer, Bakan Kirişçi’ye projeleri anlatarak destek istedi

0

SEÇER, BAKAN KİRİŞÇİ'YE PROJELERİ ANLATARAK DESTEK İSTEDİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, ANKARA'DA TARIM VE ORMAN BAKANI KİRİŞÇİ İLE BİR ARAYA GELEREK, BOZYAZI'DA YAPILMASI ÖNGÖRÜLEN KATI ATIK TESİSİ, PAMUKLUK BARAJI İÇME SUYU İSALE HATTI VE ARITMA TESİSİ PROJELERİNİ GÖRÜŞTÜ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ile bir araya gelerek, Bozyazı’da yapılması öngörülen katı atık tesisi, Pamukluk Barajı içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi projelerini görüştü.
Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Vahap Seçer, Ankara’da bir dizi temasta bulunarak, Mersin’e yapılacak yatırım ve projelerle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi. Seçer, beraberindeki bürokratların da olduğu bir heyetle metro finansmanı da dahil olmak üzere Mersin’e yapılan ve yapılacak olan projelerle ilgili başkentte bir dizi görüşme yaptı.
Tarım ve Orman Bakanlığı görevine yeni atanan Vahit Kirişci’yi makamında ziyaret eden Başkan Seçer, Kirişci’ye ve çalışma arkadaşlarına başarılar diledi. Ziyarette; Mersin Büyükşehir Belediyesinin yaptığı ve yapacağı projeler ile uzun süredir bekleyen tahsis talepleri ve iş birliği projeleri konuşuldu.
Başkan Seçer ve beraberindekiler, Orman Genel Müdürlüğünün önceki yıllarda kamu yararı olduğunu belirttiği ve ön izin verdiği JICA Kredisi için onay da alınan, bölgenin katı atık sorununu kökten çözecek olan Bozyazı’ya yapılacak Entegre Katı Atık Yönetim Projesi ile ilgili bilgileri de aktardı. Halen Silifke’ye taşınan ve yapımı halinde kış nüfusu yaklaşık 120 bin olan ancak özellikle yaz aylarında nüfusu çok artan Bozyazı, Anamur ve Aydıncık’a hizmet edecek olan bu tesisin yapılmasının öngörüldüğü Bozyazı Gözce Mahallesi Dereboyu mevkiinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalarda AB normlarına uygun ve belirlenen kriterleri taşıyabilen tek yer olduğuna dikkat çekilen görüşmede, bu alanın kullanılmak üzere Orman Bölge Müdürlüğünden Büyükşehir Belediyesi adına izni talep edildi.
Bakan Kirişçi’ye, su tutmaya başlayan Pamukluk Barajından Mersin’e içme suyu temin edileceğini hatırlatan Seçer, proje bileşenlerinden olan iletim tünelinin inşaatının tamamlandığını, ancak isale hattı, arıtma tesisi ve ana su deposu yapılarına ait ihale ve inşaata dair herhangi bir gelişme olmadığını belirtti. Seçer, Mersin’de hızla artan nüfusun da göz önünde bulundurulması halinde; önümüzdeki yıllarda kentte su arzında yaşanabilecek yetersizliğin önüne geçilmesi için isale hattı ve kamulaştırma süreçlerinin zaman yitirmeden başlatılması gerektiğini de söyledi.
Başkan Seçer, Bakan Kirişci’ye Aydıncık Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili de bilgi verdi. Cumhuriyet Mahallesinde orman sahası içerisindeki alan için 49 yıl süreli orman kesin izni verildiğini belirten Seçer, ancak bu sahanın topografik yapısından kaynaklı oldukça eğimli olduğuna ve bu sebeple de atıksu arıtma tesisi inşasına uygun halde düzenlenebilmesi için telafisi güç ekonomik sorunlar oluşabileceğine dikkat çekti. Bu sebeple atıksu arıtma tesisine alternatif yer olarak Hacıbahattin Mahallesinde orman parseli içerisinde yeni bir alan bulunduğunu belirten Seçer, bu alanla ilgili de Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne yazı yazılarak başvuruda bulunulduğunu hatırlattı. Seçer, Aydıncık merkez mahallelerinde yapılan kanalizasyon sisteminin atıl kalmaması, çevrenin korunması için atıksu arıtma tesisinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Seçer, Hacıbahattin Mahallesinde atıksu arıtma tesisinin yeni yeri için proje ve orman izin çalışmalarının hızlandırılmasının uygun olacağını ifade etti.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir