29 Mart 2024
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 25’inci haftasında Elazığ İl Özel İdare’yi konuk eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, parkeden 82-64 galip ayrıldı.
ÇBK’nın Asena Yalçın, Shavonte Zellous, Sinem Ataş ve Esra Ural Topuz 5’i ile başladığı mücadelenin ilk çeyreği, ev sahibinin 26-18 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekle birlikte oyuna ağırlığını koyan Çukurova, soyunma odasına 50-28’lik skorla moralli gitti. Etkili oyununu üçüncü periyotta da sürdüren turuncu-lacivertliler, maçın son bölümüne 72-46 önde girdi. Müsabakayı 18 sayı farkla 82-64 kazanan Mersin ekibi yenilmezlik serisini 8 maça, galibiyet sayısını ise 19’a çıkardı.
Karşılaşmanın en skorer ismi 17 sayı kaydeden Temi Fagbenle olurken, ev sahibi ekipte Shavonte Zellous, Sinem Ataş ve Esra Ural Topuz çift hanelere ulaştı.
SALON: Servet Tazegül
HAKEMLER: Erhan Gürsel, Mehmet Onur Sönmez, Eyyüp Ayhan
ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ (ÇBK) MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ: Asena Yalçın 6, Shavonte Zellous 13, Şevval Akalan 9, Melis Talay 6, Yeliz Doğan, Fatmanur Karakaş 7, Sinem Ataş 10, Temi Fagbenle 17, Tiffany Hayes, Esra Ural Topuz 14, Nika Baric,
ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE: Aysel Bakır 3, Şuğranur Sönmez 15, Karmen Cicic 8, Esma Çelen, Gülfer Tokatlı 2, Nisa Yalçın 2, Nur Dabakoğlu 6, Aslı Yalçınkaya, Melike Yalçınkaya 12, Chanel Mokango 16,
1’İNCİ PERİYOT: 26-18
İLK YARI: 50-28
3’ÜNCÜ PERİYOT: 72-46
Çukurova Basketbol, Zafer Kalaycıoğlu ile anlaştı
Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nde başantrenörlük görevine tecrübeli koç Zafer Kalaycıoğlu getirildi.
Geçmişte Fenerbahçe, Galatasaray, Mersin Büyükşehir Belediyespor ve Yakın Doğu Üniversitesi gibi takımlarda görev yapan, kariyerinde Türkiye Kupası, Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve EuroCup şampiyonlukları bulunan Zafer Kalaycıoğlu, kendisini turuncu-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.  Türkiye’de en çok kupa kazanan basketbol antrenörü olarak öne çıkan Kalaycıoğlu, Mersin’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çukurova Basketbol ile önemli başarılar elde etmek istediğini söyledi. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir