29 Mart 2024

‘KİM BU KIRMIZI PLAKA KULLANAN AK GENÇLİK?’

0
Sosyal medyada ‘AK Gençlik Ocakları’ ismiyle kırmızı plakalı ve Cumhurbaşkanlığı forslu makam aracı görüntülerinin ortaya çıkması sonrası tepkiler sürüyor. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu Meclis gündemine taşıdı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Antmen önergesinde ‘Ak Gençlik Ocakları’ adı verilen bir oluşuma ait birtakım arabaların ön camına konmuş kağıtta cumhurbaşkanlığı forsu ile birlikte araçta kırmızı plaka ve çakar kullanıldığının ortaya çıktığını belirterek “Herhangi bir devlet görevi olmadığı ortada olan bu kişiler nasıl oluyor da sadece üst düzey devlet yöneticileri ve seçilmişlerin kullanabildiği ve devleti temsil eden kırmızı plakayı arabalarında kullanabilmektedir?” diye sordu.
Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;
– Ak Gençlik Ocakları isimli oluşum nedir? Kimlerden oluşmakta ve kaç üyesi bulunmaktadır?
– Bahsi geçen oluşum nasıl oluyor da araçlarında kırmızı plaka kullanmakta, Cumhurbaşkanlığı forsu kullanmakta ve arabalarına çakar taktırmaktadır? Bu şekilde trafikte gezen kaç araç bulunmaktadır? Herhangi bir devlet görevi olmadığı ortada olan bu kişiler nasıl oluyor da sadece üst düzey devlet yöneticileri ve seçilmişlerin kullanabildiği ve devleti temsil eden kırmızı plakayı arabalarında kullanabilmektedir?
– Bu araçların bu şekilde gezmesine izin verenler kimlerdir? Konuyla ilgili, bakanlık olarak neden halen bir girişimde bulunmuyorsunuz? Bu kişileri kim ya da kimler korumaktadır?
– Ak Gençlik Ocakları isimli oluşumun parasal kaynağı nedir? Bu oluşum herhangi bir kamu kurumundan maddi veya manevi destek almış mıdır? Varsa bunlar nelerdir? (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir